Azeri Ressam Muhammet Aliyev kişisel sergisini açtı


Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Azeri Ressam Muhammet Aliyev, Sanko Sanat Galerisi'nde 'Hayatımdaki Kareler' temalı kişisel resim sergisini açtı.

Sanatçının kendi yaşantısından resmettiği 24 yağlı boya ve 17 grafik eserinin yer aldığı serginin açılışı, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, eski Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Çelkan, Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyeleri Aslı Özen ve Akten Köylüoğlu ile çok sayıda sanatseverin katıldığı törenle yapıldı.

Aliyev, 4-5 yaşlarında resim yapmaya başladığını ve resim yapmanın kendisi için bir organ niteliğinde olduğunu belirterek, "Resim yapmadan yaşayamam. 14-15 yaşlarında resim yapıp satarak hayatımı kazanmaya başladım. Balıkçı kasabasında doğdum ve büyüdüm. Resim yapmaya orada başladım. Hiçbir zaman balıkçılık ile meşgul olmadım ama şimdi balık resimleri yaparak hayatımı kazanıyorum. Hem maddi hem de manevi olarak kazanıyorum." dedi.

20 yıldır Türkiye'de olduğunu ve bunun 15 yılını İstanbul'da yaşadığını kaydeden Aliyev, "5 yıldır Gaziantep'teyim. Gaziantep Üniversitesi bana çok güzel imkanlar sundu. Bu sayede daha rahat ve verimli çalışıyorum. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun hocamıza ve Sanko Sanat Galerisi yönetimine teşekkür ediyorum." diye konuştu. Aliyev, "Hayatımdaki kareler" adını verdiği eserlerinin, yaşantısı, sevinci, kederi ve aşklarının kareleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Sergi, 18 Aralık'a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Azeri Ressam Muhammet Aliyev kişisel sergisini açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER