Azeri ajansı: "Paralel Yapı" iddiasıyla Türkiye'de siyasi oyunlar oynanıyor

Azeri ajansı:

Azerbaycan'da yayın yapan APA Haber Ajansı, Türkiye'de "Paralel Yapı" adı altında bazı kesimlerin ciddi siyasi oyunlar oynandığını yazdı. Türkiye'de "Paralel Yapı" ifadesinin artık bir çıkar aracı olarak kullanıldığının vurgulandığı haberde, bu doğrultuda son günlerde hükümete yakın gazetelerde Azerbaycan aleyhine çıkan haberlerin, iki ülke çıkarlarına zarar vereceği tespitinde bulunuldu.

Ajansın yayınladığı "Paralel tehlike midir, yoksa bir araç mı?, SOCAR'a Türkiye'de neden saldırılıyor? " başlıklı haberde, önemli detaylara yer verildi. Türkiye'de son günlerde hükümete yakın yayın kuruluşlarında çıkan haberler eleştirildi. Ajans, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nin(SOCAR) Türkiye'deki şirketi 'SOCAR Türkiye' hakkında yayınlanan haberlerde "Paralel Yapı" iddialarının Bakü'de tepkilere yol açtığı bildirdi. Söz konusu yazıların, hükümete yakın kurumlar tarafından sipariş edildiği ifade edilen haberde, bu tür yayınların bazı grupların çakırlarına hizmet ettiği kaydedildi. Türkiye'de yapılan çeşitli operasyonların ardından Paralel ifadesinin artık hükümet için bir tehdit oluşturmadığını kaydeden ajans, fırsatı kollayarak bu iddia altında bir çok çıkar amacın güdüldüğünü vurguladı. Bununla da iki kardeş halkların ortak çıkarlarına gölge düşürüldüğü dile getirilerek "Paralel Yapı" iddialarının bazı kesimlere sağlayacak faydaları sıralandı.

Öncelikle SOCAR Türkiye'nin yönetimine yapılan iftiralarla şirketin gözden düşürüleceği ve ardından bazı isimlerin yönetime getirileceğine dikkat çekildi. Daha sonra yönetimi sahiplenen kişilerin projelerde istedikleri şirketleri başa getirerek SOCAR'dan şahsi çıkar ve yüklü miktarda servet elde edileceği ifade edildi.

Dolayısıyla Türkiye'de bazı kesimlerin artık "Paralel" iddialarını kendi rakiplerini güçsüz duruma düşürmek için kullandığını aktaran ajans, rakip şirketlere ilk önce "Gülen Terör Örgütü" veya "sponsoru" damgasının vurulduğunu, ardından el konulduğunu bildirdi.

Ajans, SOCAR'ın Türkiye ekonomisine sağladığı büyük katkılara rağmen hükümete yakın yayın kuruluşlarının şirkete karşı yaptığı kampanyalarla iki ülkenin ortak çıkarlarına gölge düşürdüğünün altını çizdi. Bugüne kadar Azerbaycan'ın enerji ihracatında öncelikli olarak Türkiye çıkarlarının göz önünde bulundurulduğunu yazan ajans, SOCAR aracılığıyla büyük projelerin hayata geçirilmesiyle Türkiye ekonomisine milyarlarca dolar sermayenin yatırıldığını hatırlattı.Azeri-ajansi-Paralel-Yapi-iddiasiyla-Turkiyede-siyasi-oyunlar-oynaniyor-1924775.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Azeri ajansı: "Paralel Yapı" iddiasıyla Türkiye'de siyasi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER