Azerbaycan'daki işçiler, platformdaki yangından nasıl kurtarıldıklarını anlattı


Azerbaycan'ın Hazar Denizi'nde meydana gelen etkili fırtınanın ardından oluşan dev dalgaların Güneşli tesisinde doğalgaz borusunu tahrip etmesiyle çıkan yangından kurtarılan işçiler olay anını anlattı.

Yangın sırasında sığındıkları teknenin suya düşmesiyle hayati tehlike geçiren ve olay yerine giden ekipler tarafından kurtarılan Enver Aliyev, Bakü Neftçiler Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) olay anını anlatan Aliyev, "Oradan iki kişi kurtardılar, biri de bendim. Bizi kurtaran genç yaşlarda işçiler vardı. O rüzgarda kurtarma tekneleriyle suya inmek onlar için de zordu." dedi.

Aliyev, yangın sırasında işçilerin tesisteki iki kurtarma teknesine bindiklerini ve denize 10 metre mesafeye kadar indiklerini aktardı. İşçilerin böylelikle muhtemel bir patlamadan korunmaya çalıştıklarını belirten Aliyev, rügzarın etkisiyle teknelerden birinin suya düştüğünü söyledi. Aliyev sözlerine şöyle devam etti: "Teknede biraz durduk, ondan sonra rüzgar bizi savurmaya başladı. Platformun direklerine çarpmaya başladık. Daha şiddetli çarptığımızda da tekne suya düştü. Düşerken artık tekne parçalanmıştı. Kimin nereye gittiğini bilemiyorduk. Biz 7 kişi, sadece teknenin bir parçasında tutunmaya çalışıyorduk. Ondan sonra kurtarma gemisi yaklaştı. Son ana kadar ümidimizi kaybetmedik. Arkadaşlarımıza ne oldu bilmiyorum. Keşke onlar da sağ olsalar. O kahraman kurtarıcılara çok teşekkür ediyorum. Beni kurtardıkları için değil, o cesaretle suya girdikleri için."

18 SAAT TEKNEDE BEKLEDİK

Mayıs Abbasov ise o gün çalışma tesislerinde çok şiddetli rüzgarın olduğunu ve bundan dolayı doğalgaz boru hattının hasar gördüğünü vurguladı. Abbasov yaşadıklarını şöyle dile getirdi: "Aniden patlama yaşandı ve yangın çıktı. Rüzgardan kaçıp saklanamıyorduk. Kaçmaya yer yoktu. Dumandan da nefes alamıyorduk. Mecbur teknelere bindik. O teknelerle aşağıya sarktık. İki tekne vardı. Rüzgar vurdu bizi iki borunun arasına attı. Biz orada asılı kaldık. İkinci tekne rüzgarın etkisiyle suya düştü. Sonra onlardan haberimiz olmadı. Orada 18 saat bekledik. Ondan sonra kurtarma ekibi geldi, bize yardım etti. Bizi kurtardıktan diğer teknenin de suya düştüğünü öğrendik. Oradan da bizi hastaneye getirdiler."

21 SENEDİR BÖYLE RÜZGAR GÖRMEDİM

Yangın çıkan tesiste, 21 senedir çalıştığını dile getiren Abbasov, "Ben bu 21 yılda böyle rüzgar görmedim. Şimdiye kadar yaşanmadı böyle bir şey. Bu fırtına dehşetti. 'Bizi kurtarsınlar' diye Allah'a dua ediyorduk. Allah bizi korursa ordan kurtulacağımıza inanıyorduk. Bizi bu inanç kurtardı." dedi.

Hastaneye kaldırılan işçiler hakkında açıklama yapan Bakü Merkezi Neftçiler Hastanesi Müdür Yardımcısı Nadir Mehtiyev ise yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Azerbaycan'daki işçiler, platformdaki yangından nasıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER