Azerbaycan'da da halk sandık başında

Azerbaycan'da da halk sandık başında

Azerbaycan'da 5. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi başladı. Halk, sabahın erken saatlerinden oylarını kullanmak üzere sandık başına gitti. Azerbaycan Yüksek Seçim Kurulu(YSK) seçimlerde oy güvenliğini sağlamak her türlü ünlemi aldıklarını duyurdu. YSK seçim sandıklarıyla ilgili olası bir müdahalenin engellenmesi için sandıkların olduğu mekanlara güvenlik kameraları yerleştirdi.

Seçimi 66 binden fazla yerli, 40 uluslararası kuruluştan ise 501 gözlemci takip ediyor.
Seçimde meclisteki 125 sandalye için 767 milletvekili adayı yarışıyor. Seçime 15 parti ve bağımsız adaylar katılıyor. Ülkedeki seçim sistemine göre seçmenler partiye değil, vekile oy veriyor. Azerbaycan'da siyasi partilerin seçimde baraj sistemi bulunmuyor. Beş yılda bir parlamento seçimi yapılan ülkede bugün 5 milyon 344 bin 431 kayıtlı seçmenin oy vermesi bekleniyor. Seçimin resmi olamayan ilk sonuçları ise 24.00'dan sonra açıklanacak.

Bakü'de sandık başkanı görevini yürüten Nazile Memmedova, Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamasında vatandaşların parmaklarını ultraviyole ışınlarıyla denetlediklerini söyledi. Memmedova yerel saatle 10.00 sularında seçime yoğun ilginin yaşandığını bildirdi.
Seçim için oy kullanma merkezine gelen Sahip Bekirov da özgür bir şekilde oyunu kullandığını ifade etti.
Ülkede yerel saatle 08.00'da başlayan genel seçim için oy verme işlemi 19.00'a kadar devam edecek.halk-sandik-basinda-1924996.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Azerbaycan'da da halk sandık başında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER