Ayşenur Arslan gözaltına alındı mı?

Gazeteci Ayşenur Arslan imza günü için gittiği Eskişehir’de gözaltına alındığı iddia edilmişti. Aslan'ın çalıştığı Halk TV haberi duyurmuştu. Arslan'ın gözaltına alındığı haberleri üzerine Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yaptı. Açıklamada, bir dava sebebiyle Arslan'a tebligat yapıldığını kaydedildi.

SHABER3.COM

Gazeteci Ayşenur Arslan'ın hakkındaki bir dava sebebiyle Eskişehir’de kaldığı otelde gözaltına alındığı belirtildi. 

Konuyla ilgili açılama yapan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, gözaltı işlemi olmadığını, Arslan’ın kaldığı otele giden polislerin Arslan’a tebligat yaptığını aktardı. 

Arslan, “Emniyete gidip ifade vereceğim, ondan sonra sorun çözülmüş olacak. Tamamen otomatik olarak, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaram otelin sistemine girilince arandığım ortaya çıktı.” diye konuştu.

BİR DAVAYA KATILMADIĞI GEREKÇESİYLE

Ayşenur Arslan hakkında Ankara 40’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde bir davaya katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı. 

Arslan, “Birgün Gazetesi Yazarları ile Analiz” etkinliği için gittiği Eskişehir’de polisler tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, “Sürmekte olan bir davaya ilişkin gözaltına alındı. Gözaltına almadan tebligat da yapılabilirdi. Türk medyasının ablasının bu şekilde gözaltına alınması artık ayıp. Ayşenur Arslan dün de ekrandaydı, bu sabah da ekrandaydı. Umarım bir an önce bırakırlar.” ifadelerini kullandı.

Otelde bekletilen Ayşenur Arslan, “Eskişehir Belediyesi, avukatlar, milletvekilleri, CHP Genel Merkezi hakikatten alarma geçtiler ve ellerinden geleni yapıyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Onların emin ellerindeyim." dedi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: TEBLİGAT YAPTIK

Daha sonra Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Arslan’ın gözaltına alınmadığı, tebligat yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında Gazeteci Ayşenur Uyanık'ın (Arslan) Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alındığına dair aslı olmayan haberlerin yayınlandığı görülmüştür. Emniyet güçlerimiz tarafından 22.03.2019 günü saat: 19:00 sıralarında kendisine adli bir konu ile ilgili tebligat yapılmıştır. Gözaltına alındığına dair haberler tamamen asılsızdır.” denildi.

ARSLAN: HİÇBİR BİLGİM YOK

Hakkında gözaltı kararı olmadığını söyleyen Arslan da “Konu hakkında hiçbir bilgim yok. Emniyet'e gidip ifade vereceğim. Ondan sonra sorun çözülmüş olacak. Bir prosedür varmış, bunun yerine getirilmesi gerek. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı’nın bu konuda herhangi bir dahli yok. Herhangi bir gözaltı emri, talimatı vermiş değil. Tamamen otomatik olarak, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaram otelin sistemine girilince arandığım ortaya çıktı.” diye konuştu
<< Önceki Haber Ayşenur Arslan gözaltına alındı mı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER