Ayşe Öğretmen 6 aylık kızı ile Cuma günü cezaevine giriyor

Canlı yayınına bağlandı Beyaz Show'da, sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden çocukları anarak, "Çocuklar ölmesin" dediği için 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik, cuma günü altı aylık kızı ile cezaevine girecek.

SHABER3.COM



Anayasa Mahkemesi, Ayşe Öğretmen'in itirazını gündemine alıp görüşmezse, Çelik bebeğiyle birlikte cezaevine giren yüzlerce anneden biri olacak.

Artıgerçek'ten Remzi Budancır'ın haberine göre, 2016 yılında Beyaz Show'a bağlanarak, çocukların ölmemesini isteyen Ayşe Çelik'e, 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmiş, o dönem hamile olan Çelik'in cezası bu gerekçeyle 20 Nisan 2018'e ertelenmişti.

Bu süreçte, kızı dünyaya gelen Çelik, Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak hükmün iptal edilmesi talebinde bulundu. Çelik'in avukatı Mahsuni Karaman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Çelik'in fotosununun altına şu satırları kaleme aldı:

"Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” diyen Ayşe öğretmen, 20 Nisan Cuma günü öğleden sonra saat 14:00’da Diyarbakır Adliyesi'nde yapılacak işlemlerden sonra 6 aylık Deran kızıyla Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevine girecek. AYM uyusun!"

Avukat Karaman, Çelik'le ilgili kararın durdurulması ve yeniden yargılama için başvuru yaptıklarını ve İstanbul Bölge Adliye Cumhuriyet Savcısı'nın, kararın kaldırılması ve yeniden yargılama yapılması için talepte bulunduğunu ancak mahkemenin ilk kararında direndiğini belirtti. 

Anayasa Mahkemesi'ne hem hak ihlali olduğuna ilişkin bireysel hem de infazın durdurulması için tedbir kararı verilmesine yönelik başvuruda bulunduklarını hatırlatan Karaman, şu satırlarla durumu özetledi:

"Ama maalesef Anayasa Mahkemesi başvurumuzu bugün itibari ile henüz gündemine almış değil. Eğer bir hak ihlali tespiti yapmış olsaydı veya başvurumuz ile ilgili nihai bir karar değil de ara bir kararla infazın durdurulmasına karar vermiş olsaydı, Ayşe hanım Cuma günü bebeği ile birlikte cezaevine girmiyor olacaktı. Anayasa Mahkemesi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günü veya en geç Cuma günü bir kısa kararla bu konuda bir tedbir kararı verirse, Ayşe Öğretmen cezaevine girmez. Karar vermemesi durumunda Ayşe hanım Cuma günü bebeği ile birlikte Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne girecek."

Ayşe Çelik'in, sözleri nedeniyle suç işlediği kanaati taşımadığının altını çizen Karaman, kararı "siyasi" olarak yorumladı ve ekledi:

"Ayşe Hanım bir suç işlediği kanaatinde değil. Halen 'anneler ağlamasın çocuklar ölmesin' diyor. O noktada duruyor. Böylesi bir yardım çığlığı, böylesi farkındalık yaratma yönünde yaptığı çağrı üzerine Ayşe Öğretmenin cezaevine girme olasılığı, Türkiye için ifade hürriyeti açısından utanç verici bir durum."
<< Önceki Haber Ayşe Öğretmen 6 aylık kızı ile Cuma günü cezaevine... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER