Ayna bu akşam Afrika kıtasındaki küçük ülke Cibuti'de!

Ayna bu hafta Afrika kıtasındaki küçük ülke Cibuti'den renkli karelerle ekranlara geliyor. Bu eğlenceli serüvende keyifli dakikalar sizleri bekliyor.

Ayna bu akşam Afrika kıtasındaki küçük ülke Cibuti'de!

Yazın 50 dereceyi bulan sıcaklıklar bu ülkeyi dayanılmaz kılıyor. Kış mevsimi ise bizim yaz mevsimi gibi geçiyor. İşte bu sıcak ülkede çekimlerimize devam ediyoruz. Bulunduğu konum itibariyle çok büyük bir öneme sahip olan Cibuti limanını görüntülüyoruz. Liman sadece Cibuti'ye değil, komşu ülkelere de hizmet veriyor.

Bu ülkede öğle saatleri gat çiğnemeye ayrılıyor

Öğle saatleri devlet daireli kapalı. Cibutililer için de gat çiğneme saatleri başlamış oluyor. Gat bitkisinin yapraklarını çiğnemeyi çok seviyorlar.  Öğle saatlerinde sokaklar bomboş. Şehir sanki hayalet şehre dönüşüyor. Herkes evlerine gat çiğnemeye çekiliyor. İşte Cibuti sokaklarından ilginç manzaralar sizleri bekliyor.

Cibuti'de seyyar döviz büroları bayanların hakimiyetinde

Başkent sokaklarında dolaşırken çok sayıda bayan seyyar dövizci görüyoruz. Ellerindeki deste deste paralarla müşterilerine hizmet veriyorlar. Cibuti'nin para birimi Cibuti Frankı. Paralarını dolar kuruna sabitlemişler. Ülkede iş yapmak isteyenler için ise para giriş çıkışlarda hiç bir sorun yaşanmıyor. Biz de seyyar bir dövizcide 100 dolar bozdurduktan sonra çekimlerimize devam ediyoruz.

Balık halinde Cibuti kahvesi çok revaçta

Sabahın erken saatlerinde Cibuti balık haline geliyoruz. Oldukça hareketli olan halde taze balıklar satışta. Bizim ilgimizi 50 kiloluk köpek balığı çekiyor. 3-4 kişinin bile kaldırmakta zorlandığı köpek balığının dişleri hakikaten çok keskin. Köpek balığı parçalara ayrılarak satışı gerçekleştiriliyor. Balık halinde kahve satan bayanları görüyoruz. Termoslarla getirdikleri kahveleri fincan fincan satıyorlar. Müşterileri de oldukça fazla. Taburelere oturan müşteriler sabah kahvelerinin tadını çıkarıyorlar.

Balina köpek balığı ile yaşadığımız muhteşem macera Ayna'da...

Cibuti'nin meşhur adası Moucha'ya gitmek üzere tekneyle açılıyoruz. Muhteşem manzaralar eşliğinde ilerlerken teknemize çok yakın bizimle birlikte ilerleyen balina köpek balığına rastlıyoruz. Bu bölgede bunlardan çok sayıda var. Bir kuyruk darbesinin bile teknemizi devirmeye yeter olan balina köpek balığını su altında da görüntülüyoruz. Bu büyük heyecandan sonra tekneyle seyahatimize devam ediyoruz. Bu sefer de teknemizle yarışan yunus balıkları eşlik ediyor bizlere. Ardı arkasına sıçrayışlar yaparak adeta bizlere şov yapıyorlar. Bu muhteşem deneyimi ve Moucha adası görüntülerini sakın kaçırmayın.


SAMANYOLUHABER.COM


<< Önceki Haber Ayna bu akşam Afrika kıtasındaki küçük ülke Cibuti'de! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER