AYM'den 25 Aralık polisleri ile ilgili karar


Anayasa Mahkemesi (AYM), 25 Aralık operasyonu soruşturma evrakının hazırlanması aşamasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde rütbeli personel olarak çalışan emniyet mensuplarının yaptığı bireysel başvuruyu karara bağladı. AYM, başvuruyu açıkça dayanaktan yoksun olduğu gerekçesi ile kabul edilemez buldu.

AYM, 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu soruşturma evrakının hazırlanmasında görev alan Mehmet Fatih Yiğit, Yakup Saygılı, Mehmet Habip Kunt, İbrahim Şener ve Kazım Aksoy'un yapmış olduğu gözaltı işlemlerinin kanuna aykırı olduğu, doğal hakim ilkesine aykırı, tarafsız ve bağımsız bir mahkeme tarafından tutuklandığı, tutuklama kararının gerekçelerinin ilgili ve yeterli olmaması, kuvvetli suç şüphesi ve tutuklama nedeni bulunmaması ve masumiyet karnesinin ihlal edildiği yönündeki şikayetleri ile ilgili bireysel başvuruları karara bağladı.

Başvuruları açıkça dayanaktan yoksun olması nedeni ile kabul edilemez bulan AYM, kararı oy çokluğu ile aldı. Verilen 'açıkça dayanaktan yoksun olması' kararına ise üye Erdal Tercan karşı oy kullandı. Tercan, karşı oy gerekçesinde AYM'nın daha önce 36 emniyet mensubu hakkında verdiği gerekçeli kararda kullandığı karşı oy gerekçelerine atıf yaptı. Tercan, karşı oy gerekçesinde çoğunluğun görüşüne katılmadığını belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber AYM'den 25 Aralık polisleri ile ilgili karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER