Aydoğan: Bölgedeki tarihi ören yerlerini dünya gündemine taşımalıyız


Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, trekking (doğa yürüyüşü), Nordic Walking (İskandinav yürüyüşü), eko, oryantiring (yön bulma), dağ bisikleti ve doğa sporları turlarıyla bölgedeki tarihi ören yerlerini dünya gündemine taşımamız gerektiğini söyledi.

TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, 1. Manavgat Uluslararası Nashira Ultra Maratonu için gelen Rus, Alman, Macar, İngiliz, Fransız ve Ukraynalı sporculara, Toroslar'ın eteğindeki Seleukeia Antik Kenti'ni tanıttı. Yabancı sporcular, İngilizce, Almanca ve Rusya sunumlarla, Seleukeia Antik Kenti'ndeki Roma eserleri içinde geçmişe yolculuk yaptı.

Uluslararası Oryantirng Federasyonu'nun (IOF), dünyada ilk defa 3 yıl önce tarihi ören yerlerini parkur içine almayı, Türkiye'de Antalya Manavgat'ta; Seleukeia Antik Kenti, Side Antik Kenti ve Selge Antik Kenti'nde yaptığını hatırlatan Aydoğan, bu sene ilkini yaptıkları maratona, Seleukeia Antik Kenti'ni de dahil ettiklerini kaydetti.

Dünyada yıllık 10 milyonun üzerinde turistin doğa turları kapsamında deniz, kum ve güneş turizmi konsepti dışında tatil yaptığının altını çizen Aydoğan, "Bölge destinasyonumuz yılın 12 ayı tüm turizm faaliyetlerini yapıldığı nadir bir yer. Dünyada böyle bir yer yok. Dünyanın hiç bir ülkesinin bir şehrinde üç antik kentin bulunduğu bir şehir yok. Bu sadece Manavgat'ta var. Manavgat'a alternatif turizm kapsamında tatile gelen turistler koşarak, İskandinav yürüyüşü, bisiklet, eko, kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turları, koşarak yön bulma sporlarıyla Selge, Seleukeia ve Side antik kentlerinde bulunan Helenistik, Roma, Bizans ve Anadolu Selçuklu dönemi eserlerini yerinde görerek geçmişe yolculuk edecektir." diye konuştu.

"AB ÜLKELERİNDEN 500 BİN TURİST HER YIL KÜLTÜR TURNA ÇIKIYOR"

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yıllık 500 bin turistin doğa sporları ve tarihi arkeolojik varlıkları tanımaya yönelik tatil yaptığının anımsatan Aydoğan, "Arkeolojik değerlerimizi dünya gündemine taşımada geç kaldık. Doğa sporlarıyla ülkemize gelen yabancı sporcular ülkelerine dönerken hayranlıklarını söyleyerek ayrılıyor. Toroslar'ın eteğindeki Selge ve Seleukeia antik kentlerini tıpkı Side Antik Kenti'nde olduğu gibi doğa sporları etkinlikleriyle dünya gündemine taşımalıyız." şeklinde konuştu.

Aydoğan, arkeolojik varlıkları tanıma turlarında dünyada lider ülkelerin İtalya, Fransa, İspanya, Almanya ve Uzak Doğu ülkeleri olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Aydoğan: Bölgedeki tarihi ören yerlerini dünya gündemine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER