Aydın''dan kısa kısa

9 yıl önce Samanyolu Haber

- Başkan Çerçioğlu''dan itidal çağrısı

AYDIN (AA) - Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine''de mahalle muhtarları ile biraraya geldi.

Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlara itidal çağrısında bulundu.

Bu vatanın hepimizin olduğunu altını çizen ve kiymetinin bilinmesini isteyen Çerçioğlu, “Vatandaşlarımızı sağduyuya çağırıyorum. Bu vatan hepimizin. Hepimz bu vatanda yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kadar güzel bir ülke dünyada tanımadım. Kardeşliğimiz çok çok önemli. Aydın’da bir takım olaylar gerçekleşti. Bu olayların yaşanması istemediğimiz bir durumdur” dedi.

Çine ve Aydın Büyükşehir Belediyesi''ni ilgilendiren sorunları Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak  ortak bir çözümle daha hızlı çözeceklerini kaydeden Çerçioğlu, "Sizin başınızı öne eğdirmeyeceğiz. Mahallelerde sizler bizim kanaat önderlerimizsiniz. Siz, gözümüz ve kulağımızsınız. Sizlerin sorunları ve istekleri bizim için birinci planda gelmektedir. Mahallelerimiz de sorunlar var, yok değil. Bunları sizlerle beraber çözeceğiz" diye konuştu.

- AK Parti 5.Olağan Kongre Süreci

AK Parti Didim İlçe Binası’nda gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, AK Parti 5.Olağan Kongre Süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ünlü, kongre takviminin 15 Eylül 2014 tarihinde başladığını belirterek, 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile büyük kongreden önceki sürecin tamamlanacağını aktardı.

5. Olağan Kongre sürecinin ilk ve en önemli aşamasının köy ve mahalle delege seçimleri olduğunu ifade eden Ünlü, “Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile tüzüğümüzde ve yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir. İlçemizdeki delege seçimleri de tüm mahallelerimiz için 19 Ekim 2014 günü aynı gün ve saatte yapılacaktır. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli mahallerimizde atılmış olacaktır."

- Aydın''da "Marka Oluşturma" eğitimleri verilecek.

Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası ve Kuşadası Ticaret Odası''nın ortağı olduğu ve GEKA tarafından desteklenmeye hak kazanan proje kapsamında "Marka Oluşturma" eğitimleri verilecek.

Markalaşma Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği (MARKAYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Peri Banu Nemutlu, yaptığı açıklamada; "Markalaşma Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı 2014 Teknik Destek kapsamında yapılan ''Marka Oluşturma ve Markalaşma Stratejileri Farkındalık ve Eğitim Faaliyeti'' projesinin Güney Ege Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu tarafından desteklenmeye uygun görüldüğünü belirtti.

Nemutlu, "Eğitimler markalaşma konusunda toplum lideri olmayı hedefleyen MARKAYDER yöneticileri ve üyeleri ile günümüz ekonomik şartlarında mevcut üretim veya hizmet kapasitesi ve kalitesini arttırmayı hedefleyen işletmeleri bünyesinde barındıran ve aynı zamanda proje ortağı olan Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası ve Kuşadası Ticaret Odası yöneticileri ve üyelerine yönelik düzenlenecektir" dedi.

- İzmir İtalyan Konsolosu Kuşadası Kaymakamını ziyaret etti

İzmir İtalyan Konsolos Vekili Antonio İnio, Çeşme İtalyan Fahri Konsolososu Lorenzo Argenti ve Aydın Fahri Konsolosu Murat Saraç, Kuşadası’nda Kaymakam Muammer Aksoy''u makamında ziyaret etti.

Kaymakam Muammer Aksoy ziyaretten dolayı heyete teşekkür etti.

- Germencik Kaymakamına ziyaret

Germencik Yörükler Derneği, Kaymakam Ayhan Işık''ı ziyaret etti.

Kaymakam Ayhan Işık’ı makamında ziyaret eden Germencik Yörükler Derneği Başkanı Yılmaz Kuzu, poşu hediye etti.

Yılmaz Kuzu ve yönetim kurulu üyeleri Kaymakam Işık’a yaptığı ziyarette yörük gelenek ve görenekleri hakkında bilgi verdi.