Aydan öğretmen: 'Türk okulları adına önemli bir adım...'

“İlham Veren En İyi Öğretmen” yarışmasında birinci olan Aydan Meydan'dan samimi açıklama...

Aydan öğretmen: 'Türk okulları adına önemli bir adım...'

Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google Science Fair 2015'te düzenlenen “İlham Veren En İyi Öğretmen” yarışmasında Aydan Meydan birinci oldu. Bosna-Hersek'teki Türk kolejinde 7 yıldan beri öğretmenlik yapan Aydan öğretmen, “Her zaman yaşamımızın merkezinde okulumuz ve öğrencilerimiz var.” diyerek, öğrencilere verdikleri değeri anlatıyor. 

Bosna-Hersek'te bu sene düzenlenen ‘Bosepo Proje Yarışması'na öğrencileri Anela Arifi ve Ilda İsmail ile katılan Aydan öğretmenin projeleri bir hayli ilginç. Proje, tavuk tüylerinden hidrojen depolama malzemesi ve biyodizel üretmek için iki reaktörlü bir sistemi temel alıyor. Öğrencilerin, Aydan öğretmen ile birlikte geliştirdiği bu proje, Google Science Fair 2015 elemelerinde ilk 20'ye girdi. Aynı zamanda Google, bu projelerin arkasındaki gizli kahramanları bulmak için “İlham Veren En İyi Öğretmen” dalında bir yarışma başlattı. Aydan öğretmen, yarışmada İlham Veren En İyi Öğretmen seçildi. Ödülünü ise ABD'de San Francisco'da kendi öğrencilerinin elinden aldı. Bu başarı sayesinde Google, okula 5000 dolar lego eğitim seti ve 10 bin dolar sınıf bursu verdi.

Aksiyon Dergisi'ne konuşan Aydan Meydan, “Bu ödülü almam dünyanın çeşitli yerlerindeki Türk okulları adına güzel bir adım. Bu özveriyi dünyanın dört bir yanındaki Türk okullarındaki öğretmenler gösteriyor. Ben bu ödülü onlar adına aldım.” dedi. Mesleğin temel ilkesinin, öğretmenliği ve öğrencileri sevmek olduğunu söyleyen Aydan öğretmen, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Bosna-Hersek'teki Türk kolejinde 7 yıldan beri öğretmenlik yapıyor. Aydan Meydan, “Öğrencileri doğru yönlendirmek çok önemli, ‘neyi isterseniz yapabilirsiniz, sadece isteyin' demekti bizim yaptığımız.” diyor.

Aydan öğretmen, Bosna'da savaş zamanında Türkiye'den gelen öğretmenlerin fedakarlıklarının insanların dilinde olduğunu da hatırlatıyor. Hafta içi tüm gününü, okulda ya da yurtta öğrencilerle birlikte geçiren Aydan hoca, bazen okul içinde bazen de okul dışında programlar düzenliyor, “Her zaman yaşamımızın merkezinde okulumuz ve öğrencilerimiz var.” diyen Aydan Meydan, “Biz öğretmen değil, eğitimciyiz. Bir eğitimci, sınıfta dersini anlatıp orada bırakmaz öğrencisini. Ona değer verdiğini, onu sevdiğini hâl ve hareketleriyle hissettirir, evrensel ahlâk değerlerini aktarmaya çalışır.” diyor.
<< Önceki Haber Aydan öğretmen: 'Türk okulları adına önemli bir adım...' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER