Ay-Yıldız’ın üzerine Güneş doğdu: 2’de 2 galibiyet

Şenol Güneş'in teknik direktör olarak işbaşı yaptığı A Milli Futbol Takımı 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerine hızlı başladı. İlk maçta Arnavutluk'u 2-0 mağlup eden Ay-Yıldızlar bu akşam Moldova karşısında 4-0 gibi farklı bir galibiyet elde etti.

SHABER3.COM

2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) elemeleri H Grubu'nda ikinci maçında Moldova ile Eskişehir'de karşılaşan A Milli Futbol Takımı sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı. 

A Milli Takım’ın gollerini Hasan Ali Kaldırım, Cenk Tosun (2) ve Kaan Ayhan attı. İlk maçında deplasmanda Arnavutluğu 2-0 yenen Türkiye, Moldova galibiyetle puanını 6'ya yükseltti.

RAHAT BİR GALİBİYET 

A Milli Takım, Euro 2020 H Grubu 2’nci maçında Moldova karşısında sahadan 4-0 galip ayrıldı. 

Maç boyunca üstünlüğü bırakmayan Ay-Yıldızlar, rakibi karşısında attığı kadar da kaçırdı. Burak Yılmaz'ın ayağında bir penaltı atışından faydalanamayan A Milli Takım’da ilk olarak Hasan Ali Kaldırım sahneye çıktı. 

24’üncü dakikada sağ ayağıyla ağları havalandıran sol bek oyuncusu, Milli Takım kariyerindeki ilk golünü attı. 

2 dakika sonra sahneye çıkan Cenk Tosun farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarı Türkiye'nin 2-0 üstünlüğüyle geçildi. 

Moldova ağlarını iki defa havalandıran Cenk Tosun, Milli Takım'ın formda isimlerinden biri oldu.

CENK TOSUN YİNE SAHNEDE: 3-0

53’üncü dakikada Burak Yılmaz'ın penaltı vuruşunu kaleci kurtarırken, topu kornere gönderdi. Kornerden gelen topu arka direkte tamamlayan Cenk Tosun skoru 3-0 yaptı. 

70’inci dakikada sahneye Kaan Ayhan çıktı. Deniz'in soldan ortasını kafayla ağlarla buluşturan Kaan Ayhan, Milli Takım formasıyla bu maçta ilk golünü atan 2’nci oyuncu oldu. 

78’inci dakikada Deniz Türüç'ün yerine oyuna giren Aytemiz Alanyasporlu oyuncu Efecan Karaca, ilk kez Milli Takım forması giydi. 

İKİ MAÇTA GOL YEMEDEN 6 PUAN

Kalan dakikalarda Milli Takım oyundaki kontrolü bırakmadı ve sahadan galibiyetle ayrıldı. 

A Milli Takım, Euro 2020 elemelerinde 2’nci maçını da gol yemeden kazandı ve puanını 6 yaptı. İlk maçta Fransa'ya 4-1 yenilen Moldova ise henüz puanla tanışamadı. 

A Milliler, 8 Haziran'da Fransa, 11 Haziran'da ise İzlanda (deplasman) ile karşı karşıya gelecek. 

Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz Milli Takım'da bugün penaltı kaçırdı.

TEKNİK DİREKTÖR GÜNEŞ’TEN FARKLI TAKTİK

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, ay-yıldızlı ekibin bundan önce oynadığı Arnavutluk maçına göre Moldova karşılaşmasında ilk 11'de 3 değişiklik yaptı. 

Tecrübeli teknik adam, Moldova karşısında ilk 11'i Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Hasan Ali Kaldırım, Mahmut Tekdemir, Dorukhan Toköz, Deniz Türüç, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun ve Burak Yılmaz'dan teşkil etti.


<< Önceki Haber Ay-Yıldız’ın üzerine Güneş doğdu: 2’de 2 galibiyet Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER