Avustralyalı uzmanlar: Uyuşturucu nedeniyle kaza yapanların cezaları artırılsın


Avustralyalı uzmanlar, uyuşturucu ve alkol etkisi altında işlenen trafik suçları için cezaların artırılması çağrısı yaptı. Avustralya'nın önde gelen bir sigorta şirketi ve Yeni Günel Galler Eyaleti Polis Teşkilatı ortaklığında yapılan toplantıda konuşan uzmanlar, sürücülerin alkol ve uyuşturucu suçlarına karşı, büyük çaplı reklam kampanyalarıyla uyarılmalarının da gerekli olduğunu belirtti.

Yeni Güney Galler Eyaleti'nde yol güvenliği konusundaki istatistiklere göre, 2010-2013 döneminde meydana gelen kazalarda 195 sürücü uyuşturucu kullanıldığı için hayatını kaybetti.

NRMA Sigorta Başkanı Kyle Loades, bu kadar çok insanın hayatına mal olan bir konunun mutlaka dikkatle incelenmesi gerektiğini belirterek, "Alkollü araç kullananların 3'te biri çıkarıldıkları mahkemelerde, hapis cezası almadan işin içinden çıkabiliyorlar. Bu hafiflikteki cezalar, suçlunun eline kuş tüyüyle vurmaya benziyor. Bunun değişmesi lazım." dedi. Loades ayrıca özellikle gençlerin, uyuşturucu ve alkol etkisi altındayken araç kullanmasının çok yaygın olduğunu ifade etti.

Araştırmalara göre çoğu sürücü, kana karışan alkol ve uyuşturucunun ne kadar uzun bir zaman refleksleri etki altına alabileceğini bilmiyor. Psikiyatri Koleji'nden Dr Edward Ogden, "Alkol-uyuşturucu etkisindeki sürücüler çeşitli uyarıcı ilaçlarla direksiyonda uyanık kalabileceklerini ve daha uzun ve daha süratli araba kullanabileceklerini sanıyorlar. Çünkü uyuşturucunun sindirim sistemlerinde ne kadar uzun sürü kalabileceğinden haberleri yok. Esrar uyuşturucusu buna çok iyi bir örnek." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Avustralyalı uzmanlar: Uyuşturucu nedeniyle kaza yapanların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER