Avukatlara hakaretten yargılanan Erkan Tan beraat etti


Televizyoncu Erkan Tan, avukatlara yönelik sözlerinden dolayı yargılandığı davadan beraat etti. Tan, davanın hiçbir duruşmasına katılmadı.

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci ve karar duruşmasına Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ile şikayetçi olduklarını belirten avukatlar katıldı. Sanık Erkan Tan ise bu celseye de katılmadı. Ankara 24. Asliye Ceza Hakimi Süleyman Köksaldı, RTÜK'e gönderilen müzekkereye cevap verildiğini aktardı. Köksaldı, RTÜK'ün suça konu iddia ile ilgili Tan'ın sunduğu programa idari para cezası verildiğini kaydetti.

Duruşmaya katılan avukatlar sanıktan şikayetçi olduklarını ve duruşmaya katılma taleplerinin kabul edilmesini istediler. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ise sanığın hiçbir duruşmaya gelmediğini, mazeret bildirmediğini hatırlattı. Canduran, sanığın duruşmaya davet edilmesini istedi.

Taleplerin ardından hakim Süleyman Köksaldı, katılma ile ilgili kararını açıkladı. Köksaldı, Tan'ın suça konu yayında yaptığı konuşmasında hitap ettiği kişilerin İstanbul'daki adliyeye girerken arama yapılması konusundaki kararı protesto eden avukat grubu olduğunu belirtti. Katılma talebinde bulunan müştekilerin suçtan zarar görme ihtimali olmadığını ifade eden hakim Köksaldı, duruşmaya sadece avukatların temsilci organı olan Türkiye Barolar Birliği'nin katılmasına karar verdi.

Hakim Köksaldı, ardından kararını açıkladı. Tan'ın sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğuna karar veren Köksaldı, atılı suçun tüm unsurlarının oluşmadığını belirterek Tan'ın beraatına karar verdi.

Avukatlar, İstanbul Adliyesi'ne girişte üstlerinin aranmasına tepki göstermiş ve eylem yapmıştı. Tan avukatların bu eylemlerine yönelik Beyaz TV'de yayınlanan 'Tan Vakti' programında avukatlar ile ilgili sözlerde bulunmuştu. Türkiye Barolar Birliği, Ankara Barosu başta olmak üzere yaklaşık 150 kişi Tan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daha sonra Tan hakkında hakaret suçundan dava açılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Avukatlara hakaretten yargılanan Erkan Tan beraat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER