Avukat, kazandığı davanın parasıyla kimsesiz çocukları maça götürdü


Edirne'de bir avukat kazandığı davanın vekâlet parasıyla kimsesiz çocukları maça götürdü.

Edirne Valiliği, geçen Nisan ayında memurların yurt dışına çıkışını izne bağlayan bir genelge yayımladı. Bunun üzerine Edirne Barosu avukatlarından Özben İpçi, Edirne Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak valilik genelgesinin iptali için dava açtı. Mahkeme yapılan başvuru üzerine valilik genelgesini iptal etti. Avukat Özben İpçi davadan dolayı 750 TL'lik vekalet ücreti kazandı.

Avukat İpçi kazandığı parayı kimsesiz çocukların yararına kullanmak için harekete geçti. Bu kapsamda Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvuran Avukat, yuvalarda kalan 35 çocuğu maça götürme isteğini iletti. Talebi kabul eden avukat erkek ve kız toplam 35 çocuğu FİBA Euro Cup C Grubu'ndaki Edirne Belediyesi Edirnespor-Belarus'un Tsmoki-Minsk maçına götürdü.

Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda oynan ve Edirnespor Kadın Basketbol Takımı'nın 73-61 sayı farkıyla yendiği maça getirilen çocuklara takımın atkısı hediye edildi. Avukat Özben İpçi yaptığı açıklamada, bir davadan kazandığı vekalet ücretini çocuk yuvasında kalan çocuklarla birlikte maç izlemek için harcadığını söyledi.
Amacının çocukların güzel bir gün geçirmesini sağlamak olduğunu ifade eden İpçi, "Yardımcı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlilerine teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Avukat, kazandığı davanın parasıyla kimsesiz çocukları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER