Avukat Eren Keskin'e tutuklama talebi

TERÖR örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem Gazetesi soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Avukat Eren Keskin, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Avukat Eren Keskin'e tutuklama talebi


Özgür Gündem Gazetesi soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Avukat Eren Keskin, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giderek soruşturmayı yürüten Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Umut Tepe'ye ifade verdi.

FAİLİ MEÇHULLERİ DÖNEMİN BAŞBAKANIYLA DOLMABAHÇE'DE GÖRÜŞTÜK

Keskin, ifadesinde Özgür Gündem Gazetesi'nde bir günlük sembolik olarak eş genel yayın yönetmenliğinde bulunduğunu, ayrıca faili meçhul cinayetlere ve kadın cinayetlerine karşı dikkat çekmek amacıyla 15 günde bir de bu gazetede yazılarının çıktığını söyledi. Avukatlık mesleğinin yanı sıra insan hakları derneğinde de yöneticilik yaptığını belirten Keskin, 2014 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Dolmabahçe'de Cumartesi Anneleri ile birlikte toplantı yaptıklarını, orada Erdoğan'ın kendilerine, "Bir daha bizim zamanımızda faili meçhul cinayetler olmayacak" dediğini aktardı.

"İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSUYUM"

PKK/KCK örgütünün dağ kadrosunda yer alan yöneticilerinin Özgür Gündem Gazetesi'nde mahlas isimlerle yazılar yazdığı konusunda bilgisinin olmadığını dile getiren Keskin, gazetenin yayın politikasını belirleyecek etki ve yetkisinin bulunmadığını ifade etti. Keskin, "Ben insan hakları savunucusuyum. Bu yaşıma kadar hiçbir örgütün üyesi olmadım. Hiçbir zaman hakkında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma açılmadı. Ayrıca gazetede yönetici de değilim. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

SAVCI TUTUKLANMASINI TALEP ETTİ

Keskin, savcılık sorgusunun ardından, "Terör örgütü üyeliği" ve "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Keskin'e destek olmak için, aralarında CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Garo Paylan, İHD yöneticileri ile çok sayıda kişi de adliyeye geldi.
<< Önceki Haber Avukat Eren Keskin'e tutuklama talebi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER