Avrupa'ya 'vizesiz seyahat' yok

Avrupa Birliği yetkilisi, Türkiye'nin vize muafiyeti tanınması için "yeterli reformları gerçekleştirmediğini" açıkladı.

SHABER3.COM

Avrupa Birliği Komisyonu raporuna dayanarak konuşan üst düzey bir AB yetkilisi, Türkiye'nin vize muafiyeti tanınması için "yeterli reformları gerçekleştirmediğini" söyledi.

Reuters'e konuşan AB yetkilisi, geçtiğimiz Mart ayında yapılan anlaşma kapsamında Türkiye'nin Ortadoğu ve Asya'dan gelen sığınmacıları ülkede tuttuğunu, ancak "terörle mücadele yasaları, parti finansmanı" ve "yargı" gibi konularda "reformları geciktirdiğini" belirtti.

İsmi verilmeyen yetkili, Kıbrıs meselesinin de Türkiye'ye vize muafiyeti konusunda sorun oluşturduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AB'den vize muafiyetiyle ilgili adım beklediğini söylemiş, AB yetkilileriyse Türkiye'nin "gerekli koşulları sağlamadığını" söyleyerek, Erdoğan'a karşı çıkmıştı.

ERDOĞAN 'OTOBÜSE BİNDİRİR GÖNDERİRİZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geri kabul anlaşması şartlarının yerine gelmemesi durumunda Türkiye'nin sınır kapılarını açarak mültecilerin Avrupa ülkelerine geçişine izin verilebileceğini bir çok defa ifade etmişti. Erdoğan vize muafiyeti ve 3 milyar euro'nun gelmemesi halinde, "Kusura bakmayın alnımızda enayi yazmıyor. Edirne'den insanları otobüslere bindirdik geri çevirdik. Bu 1 olur 2 olur. Kapıları açarız hadi hayırlı yolculuklar deriz" diye konuşmuştu.

Erdoğan, "Biz bir yere kadar 'sabır, sabır, sabır' ondan sonra da gereği neyse bunu yaparız. Herhalde otobüsler, uçaklar boşuna durmuyor. Gereği neyse bundan sonra o yapılır" diye konuşmuştu.
<< Önceki Haber Avrupa'ya 'vizesiz seyahat' yok Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER