Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye beklentisini düşürdü

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) daha önce Mayıs ayında yüzde 4.2 olarak belirlediği Türkiye’nin 2019 büyüme tahminini yüzde 1’e indirdi.

SHABER3.COM

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye’ye ilişkin büyüme tahminlerini düşürdü.

Banka, TL’deki değer kaybı ve faizlerdeki yükselişin tüketim ve yatırımlar üzerinde baskı yarattığını söyledi.


Reuters’ın haberine göre, EBRD daha önce mayıs ayında yüzde 4,2 olarak belirlediği Türkiye’nin 2019 büyüme tahminini yüzde 1’e indirdi.

Banka, 2018 yılı için daha önce yüzde 4.4 olarak belirlediği büyüme tahmini ise yılın ikinci yarısında başlayan yavaşlama nedeniyle yüzde 3,6’ya düşürdü.

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.2 büyümüş, buna göre büyüme hızında önceki yılına göre yüzde 30’luk bir düşüş gözlenmişti.

Yılın ilk yarısı için kötü gelen ekonomik verilere sonraki dönemde döviz kurlarındaki hızlı artış da eklenince, piyasada ciddi bir yavaşlama görülmüştü.

EBRD’nin Raporda, “Ekonomik görünüm üzerindeki temel riskler bankacılık sektörü ile ilgili belirsizliğin yanı sıra ekonomi politikalarının yönü ve TL’de değer kaybının sürmesine yönelik risklerdir” denildi.

EBRD Türkiye ekonomisindeki yavaşlamanın bölge ülkelerine yayılmasının öngörülmediğini de belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı’na göre,  Türkiye’nin bu yıl 3,8, 2019’da ise yüzde 2.3 büyümesi bekleniyor.
<< Önceki Haber Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye beklentisini... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER