Avrasya'nın enerji güvenliği Astana'da görüşüldü


Kazakistan'ın başkenti Astana'da bu sene 10' uncusu düzenlenen 'Kazenergy Avrasya Ekonomik Forumu'na 50'den fazla ülkeden temsilciler katıldı. Foruma, 100'den fazla uzman konuk katılırken, bölgesel ve küresel enerjinin güvenliği enine boyuna tartışıldı. Üç gün süren forum bugün tamamlandı. Forumun bu seneki ana gündem konusu "Enerjide Yeni Ufuklar, İşbirliği ve Yatırım İçin Yeni Beklentiler" oldu.

Forumda; petrol, gaz ve nükleer enerji endüstrisinin küresel pazarda karşılaştığı zorlukların yanı sıra küresel mali kriz gibi konular ve kriz sonrası dönemlerde sanayinin geliştirilmesi için risk analizleri de yapıldı. Enerji konusunda bölgenin önemli oyuncularından biri olmayı hedefleyen Kazakistan, bölgesel ve küresel enerji güvenliğini sağlamak için ülkelerin gerekli adımları atması konusunda katılımcıları uyardı. Kazakistan gaz piyasası ve enerji kaynaklarının taşınması için yeni bir koridor oluşturulmasını önerdi.
Forumda uzmanlar, önemli petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip Avrasya bölgesinde hedeflerin geliştirilmesi için, büyük ölçekli yatırımların yanı sıra, aktif işbirliğine dikkat çekti. Forumda temsilciler, dengeli gelişmeyi sağlamak amacıyla petrol ve gaz alanlarında ciddi çevre ve lojistik bir takım sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması konusunda fikir birliğine vardılar.
Elliden fazla şirketin çatı örgütü konumundaki Kazenergy, bu alandaki etkinliğini arttırmak ve enerji sorunlarına en uygun çözümlerin geliştirilmesinin yanı sıra, tüm sanayi kesimlerinin gelişmesine yönelik küresel enerji pazarında önemli oyuncular arasındaki işbirliğini geliştirmek için son derece önemli bir platform olarak değerlendiriliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Avrasya'nın enerji güvenliği Astana'da görüşüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER