Av. Onat: Manisa'daki özel okullara denetim baskını hukuka aykırı


Manisa Özel Şehzade Eğitim Kurumları'nın avukatı Gürhan Onat, Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi ile Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu'na, polis eşliğinde denetim adı altında devlet kurumları tarafından düzenlenen baskınların hukuka aykırı olduğunu söyledi. Onat, bu hukuka aykırı emirleri yerine getirenlerin de suç işlediğine kaydetti.

Geçen hafta yaklaşık 8 kurumla Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları okullarına denetim baskını düzenlendiğini hatırlatan Av. Onat, "Üç gün boyunca denetimler sürdü. Gayet mutedil bir şekilde karşılandı fakat bugün itibariyle 8 kurumla ilgili bir problem olmadığı görüldüğünde, 16 kuruma çıkarılarak tekrar başladı. İnanın bu artık zulüm. Denetimler, başından sonuna hukuka aykırı. Başlangıcı da hukuka aykırı, sonu da hukuku aykırı. Şimdi diyebilir misiniz, rutin Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir denetimi? Valilik kararıyla devam ediyor. Özel müteşebbis olan eğitim kurumu, hayırlı evlat yetiştiren bir kurumun başına 5 tane polis memurunu koyuyorsunuz, resmi üniformalı ve basın bunu çekiyor ve ondan sonra bu okullara baskın yapıldı diye medyada yer alıyor. Şimdi bunun neresi hukuka uygun, neresi kanuna uygun?" dedi.

Bu denetim baskınlarının, başından sonuna kadar hukuka ve kanuna aykırı olduğunun altını çizen Onat, "Hukuka aykırı, kanuna aykırı bu tür işlemlerde bu usul hatalarını yapan arkadaşlara sesleniyorum. Hukuka aykırı, kanuna aykırı emri uygulamak da suçtur. Bu suçu işlemesinler. Bunlar özel teşebbüs ve hayırlı evlat yetiştiren, vatana, millete hayırlı evlat yetiştiren kurumlarımız. Denetim varsa denetimler yapılsın ama bu görüntüyü vermesinler. Geçen hafta bir şey bulunamadı, bir kez daha denetim yapıyorlar. Zaten kaç yıldır denetleniyor. Bu yıl onlarca denetlenmiş. Nereye kadar gidecek bu? Ondan sonra eğitim dönemi başlıyor. Bin 200 tane velisi var bu okulların ve siz oraya 5 tane üniformalı polisi koyuyorsunuz, ardından da yerel ve ulusal basın gelip çekimlerini yapıyor ve 'baskın var' diyor. Şimdi okul nasıl rekabet edecek? Bu arkadaşlar şimdi Manisa'daki hangi özel kuruma bu şekilde gidecekler, takip ediyoruz. Bakalım hangi kuruma 5 tane polisi koyup kapıları kapatıp basını çağırıp bu şekilde gösterecekler." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Av. Onat: Manisa'daki özel okullara denetim baskını hukuka... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER