Atıl elektronik cihazlar internet üzerinden pazarlanıyor


Firmaların depolarında atıl durumda bekleyen elektronik eşyaların satıldığı nasreddinkazani.com, satıcı ve alıcıyı buluşturuyor. Bursalı İşadamı Ertuğrul Çelik tarafından kurulan site yoğun ilgi görüyor.

Sirkülasyonu az olmasına rağmen talep gören elektronik parçaların satışında alıcı ile satıcıyı buluşturmayı hedefleyen nasrettinkazani.com internet sitesi, kısa sürede e-ticarete farklı bir boyut kazandırmayı başardı. nasreddinkazani.com, doğrudan ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren internet sitelerinden farklı olarak, atıl durumdaki ürünlerini çöpe atmak zorunda kalan üreticilerle (satıcılarla) piyasada fazla göz önünde olmaması nedeniyle ihtiyacı olan ürünleri temin etmekte zorlanan ve yüksek fiyat ödemek zorunda kalan alıcıyı buluşturuyor.

Ertuğrul Çelik, uyguladıkları yaklaşım sayesinde satıcının ürününü yok pahasına hurdaya vermek zorunda kalmadığını, alıcının da talep ettiği parçayı yüksek fiyata değil, değerinde alma şansı yakaladığını söyledi. Çelik, kendilerinin birbirlerine çok uzak olan satıcı ve alıcıyı kurdukları internet sitesi sayesinde bir araya getirdiklerini söyledi.

Sitelerinde satışa sundukları elektronik eşyaların üretimden kalkmış oldukları için bulunmasının zor olduğunu, ancak hala talep gördüklerini vurgulayan Ertuğrul Çelik, "Sanayi kuruluşlarının depolarında orijinal ambalajlarında bekleyen, satışları azalmış olduğu halde hâlâ piyasa değeri bulunan elektronik parçaları sanal ortamda pazarlıyoruz. Bu parçalar, geçmişte yok pahasına hurdaya verilerek elden çıkartılıyordu." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Atıl elektronik cihazlar internet üzerinden pazarlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER