'Atatürk'ü Anma Kros Yarışması'nda zor anlar yaşandı


Atatürk'ün Kırşehir'e gelişi dolayısı ile düzenlenen Atatürk'ü Anma Kros Yarışması'nda yaşanan organizasyon yetersizliği, hem sporculara hem de şehir trafiğinde seyreden araçlara zor anlar yaşattı. Atatürk Caddesi üzerindeki koşu güzergâhında, belediye görevlilerinin alt yapı çalışmasına devam etmesi ve şehir trafiğinin kesilmemesi genç sporculara zor anlar yaşattı. Bazı sporcular araç altında ezilmekten son anda kurtuldu. Yaşananlara sporcular ve görevliler isyan etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehir-Mucur ve Kaman'a gelişinin 96. yıldönümü nedeniyle Atatürk'ü Anma Kros Yarışması düzenlendi. Kırşehir'de saat 10.00'da Kılıçlı Köprüsü-Cacabey Meydanı Güzergâhı Atatürk'ü Anma Kros Yarışması, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce organize edildi. Güvenlik önleminin yetersiz olduğu kent merkezi Atatürk Caddesi üzerindeki koşu güzergâhında, belediye görevlilerinin alt yapı çalışmasına devam etmesi ve şehir trafiğinin kesilmemesi genç sporculara zor anlar yaşattı. Bazı sporcular araç altında ezilmekten son anda kurtuldu.

Hava sıcaklığının -2 dereceyi gösterdiği ve sert rüzgârın estiği sabah saatlerinde düzenlenen koşu sonrası bazı öğrenciler zor anlar yaşarken yarışmayı izleyen vatandaşlar organizasyon bozukluğu ve gördükleri manzara karşısında isyan ederek basın mensuplarına, "Görün halimizi, bu nasıl organizasyon? Belediyenin alt yapı çalışması bir kaç saat durdurulamaz mıydı? Havanın soğuk oluşu yetmez gibi bir trafik kazası yaşansa, çocukların başına bir şey gelse sorumlusu kim olacak?" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Diğer taraftan Atatürk'ü Anma Kros Yarışması'nda derece alan genç sporcular, şu şekilde sıralandı:

LİSELİ GENÇ KIZLAR

1'nci: Gizem Şahin, (Kız Meslek Lisesi)
2'nci: Senem Çelik, (Kız Meslek Lisesi)
3'ncü: Ayşenur Altuntaş, (Kız Meslek Lisesi)

LİSELİ GENÇ ERKEKLER

1'nci: Bora Çevik, (Endüstri Meslek Lisesi),
2'nci: Recep Alpar, (Endüstri Meslek Lisesi),
3'ncü: Okan Baydargök (Endüstri Meslek Lisesi),

Atatürk'ün Kırşehir'e gelişi nedeniyle düzenlenecek anma programların devamında, 24 Aralık 2015 Perşembe günü kamu kurumu ve okullarda çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilecek, aynı gün akşam ise Türk Büyükleri Parkı Fener Alayı düzenlenmesi bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber 'Atatürk'ü Anma Kros Yarışması'nda zor anlar yaşandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER