Asya Termal’i kayyımdan satın alan Ali Yeşil intihar etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 17/25 Aralık 2013'te ortaya çıkan yolsuzluk skandalını örtbas etmek için Hizmet Hareketi'ne karşı cadı avı başlatmıştı. Yüzlerce şirket gibi Asya Termal Tesisleri de gasp edilmişti. Dört yıl önce AKP’li Asya Termal'i kayyımdan satın alan Kızılcahamamlı işadamı Ali Yeşil bugün intihar etti. Yeşil'in piyasaya milyonlarca liralık borcu olduğu ve hacizlerle boğuştuğu belirtiliyordu.

SHABER3.COM

Ali Yeşil, 26 Temmuz günü öğle saatlerinde ortağıyla birlikte Halkbank Kızılcahamam Şubesi'ne para çekmeye gitti. Piyasaya yüklü miktarda borcu olduğu belirtilen Yeşil, bankadan çıktığı sırada bir alacaklısıyla karşılaştı.

BANKA ÖNÜNDE İNTİHAR ETTİ

Borcun ödenmesini isteyen alacaklı, silahını çıkarıp Ali Yeşil’e, “Senin kafana sıkayım mı?” diye sordu. Bunun üzerine Yeşil, “Sen sıkma ben sıkarım.” diyerek tetiği çekti. 

Bankanın önüne kanlar içinde yığılan Yeşil hemen Ankara Şehir Hastanesine kaldırıldı. Ancak doktorların bütün müdahalelerine rağmen Yeşil hayatını kaybetti.

İşadamı Ali Yeşil, Asya Termal Tesisleri'ni kayyımdan almıştı.

CENAZE NAMAZINI GÖRMEZ KILDIRDI

Ali Yeşil’in cenazesi, Çamlıdere Merkez Camii'nde Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Görmez tarafından kılınan namazın ardından Merkez Mezarlığı'na defnedildi. 

Cenaze namazına Ankara Valisi Vasip Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) eski genel başkan yardımcısı Emrullah İşler de katıldı.

AKP’nin el koyduğu Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri’ni Ankaralı işadamı Ali Yeşil satın almıştı. 

AKP’nin Kızılcahamam kamplarını yaptığı tesisin ismini Lina Termal Turizm olarak değiştiren Yeşil; Yusuf Öztürk, Mustafa Fırat, Tamer Karaalp ve Murat Özdoğan’ın da ortak olduğunu duyurmuştu. 

3 bin 500 yatak kapasiteli tesisin kendilerine devri için 1,5 yıl beklediklerini açıklamıştı. 
<< Önceki Haber Asya Termal’i kayyımdan satın alan Ali Yeşil intihar etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER