Astana'da Kurban Bayramı coşkusu


Kazakistan'ın başkenti Astana'da halk Kurban Bayramı coşkusuyla sabahın erken saatlerinde camilere akın etti.

Orta Asya'nın en büyük camilerinden biri olan ve 10 bin kişinin namaz kılabildiği Hazret Sultan Camisi'ne girebilmek için halk erken saatlerde camiye geldi. Astanalılar güvenlik kontrolünden sonra camiye alındı. Kurban'ın faziletleri ve hac ibadeti hakkında cemaati bilgilendiren Hazret Sultan Camisi Baş İmamı Serikbay Oraz, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s)'in veda hutbesininden alıntılarda bulunarak birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Astana'ya çalışmak için gelen Hindistanlı ve Türk işçiler de yurtdışında bayram yaşamanın sevincini dile getirdi. Çin'in Urumçi bölgesinden Kurban Bayramı için Astana'ya gelen Bolat Zeyne, atayurdunda ilk Kurban Bayramı'na katıldığını ve halkın camiye olan ilgisini oldukça memnun edici bulduğunu söyledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazak halkının bayramını kutlayan mesajında, Kurban Bayramı'nın farklı millet ve din mensupları arasında birlik ve dostluğun gelişmesi adına önemli bir fırsat olduğunu kaydetti. İslam dininin insani değerler açısından öneminin en iyi anlaşıldığı zamanlardan biri olan Kurban Bayramı'nda yardıma muhtaç kişilere yardım eli uzatılmasıyla ve milli birlik ve beraberlik duygularının daha da güçlendiğini hatırlattı. Kurban Bayramı'nda Kazakistanlılar bir gün tatil yapıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Astana'da Kurban Bayramı coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER