Askerlerin ifadelerini havuz 21 ay sonra 'mecburen' yazdı

15 Temmuz gecesi Tayyip Erdoğan'ı Marmaris'te otelden almak için geciktirilerek gönderilen ekibin savunmasının ana omurgası, 'bizden önce buraya bir ekip geldi ve otele saldırdı savunması' doğrulandı. Hem de bizzat havuz medyası tarafından.

SHABER3.COM

15 Temmuz’da Marmaris’e Erdoğan için gittiği belirtilen Gökhan Şahin Sönmezateş’e ve ekibinin o gece şehit olan 2 polis ile alakasının bulunmadığı ortaya çıkmıştı. Gazeteci Ece Sevim Öztürk, Darbeleri Araştırma Komisyonu Raporunda 01:30’da iki polisin şehit olduğu, 25 polisin ve 1 özel güvenliğin yaralandığını belirtmişlerdir. Oysa ki Sönmezateş ve ekibinin Marmaris’teki Turban otele girişi 03:38’dir. Bu iki polisi bahsettiğimiz ekibin öldürmediği yüzde 100 ortada.” ifadelerini kullanmıştı.

Diğer yandan Erdoğan’ın 15 Temmuz’da, Marmaris’i terk etme saatleri de verilmişti: “TBMM Komisyon Raporuna göre: 00.11; CHP’nin şerhine göre: 00.30; Vali’ye göre: 01.20; Kamera kayıtlarına göre: 00.45”

Bu yazı gündeme geldikten sonra çok tartışılmıştı. Bunun üzerine Havuz Gazetesi Sabah, 15 Temmuz’dan 21 ay sonra ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Sabah gazetesinin iddiasına göre, 15 Temmuz’da Dalaman’a Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı için geldiği söylenen Sönmeztaş ve timi dışında başka bir tim daha bölgeye gitti. Gazete haberinde, “O time ait tüm veriler karartılmak istendi” iddiasını yazdı.

KUMPAS AÇIK VERİNCE HAVUZ HAREKETE GEÇTİ, 21 AY SONRA YAZDI

Sabah’a göre, “15 Temmuz gecesi, Dalaman’a, Sönmezateş’in suikast timinden üç saat önce bir başka tim geldi. Üç helikopterle gelen bu tim, ATA uçağı İzmir’den havalanıp 00.40 sularında Dalaman Havalimanı’na indiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı almayı planlıyordu. Ancak bu gizli timin bilmediği şey Erdoğan’ın henüz uçakta olmadığı idi. Tanık ve şüphelilerin ifadelerinin yanı sıra radar ve bant kayıtlarıyla sabit olan üç helikopterin varlığı araştırılmadığı gibi aksine skandal bir biçimde sümenaltı edildi.” iddiasında bulundu. Gazete bu süreçte belgelerin ve soruşturmanın sümenaltı edildiğini önü sürdü.

Sabah’ın haberinde Ankara Cumhuriyet Savcılığı dosyaya müdahil oldu. Dosyayı karantinaya aldı, yayın yasağı kararı aldırdı ve soruşturmayı da derinleştirmedi. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz Dalaman dosyaya el koydu. Daha önce sümenaltı edildiği iddia edilen dosyayı dört savcı ile yeniden soruşturuyor. Haberde ayrıca idari tahkikatın sonuçsuz kaldığı belirtilirken 15 Temmuz Dalaman Havalimanı kayıtlarının 17 Temmuz olarak değiştirildiği öne sürülüyor.

ASKERLER İFADELERİNDE ZATEN BUNU SÖYLÜYORDU

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Cumhurbaşkanına Suikast davasında Özel Kuvvetler timinde görev yapan Yüzbaşı İsmail Yiğit'in ifadesinde bu konu şöyle geçiyordu:

"Marmaris'teki otele bizden önce saldırı olduğunu biliyorum. Mağdur tanıklar Duygu Ayaz, Savaş Karataş, Ekber Karadağ, Hüseyin Altın ve Dr. Erdol Doğu'nun ifadelerine göre gece saat 01.00 sıralarında otel bölgesine ateş edilmiş. Bunun kamera kayıtları çıkarılsın. Polislerin birisini de onların şehit ettiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanına suikast girişimini bizden önce onlar yapmışlar. Sayın Cumhurbaşkanı onların suikast girişiminden kıl payı kurtulmuştur. Nedense ikinci otelin olduğu yerde kamera görüntüleri var. İlk çatışmanın olduğu yerde kamera görüntüsü yok. Bu kamera görüntülerinin bulunması gerekir. Bu görüntülerin bulunmaması Cumhurbaşkanını zan altında bırakıyor. Birçok önemli operasyona katıldım. Böyle suikast olmaz. Suikastın önemli tarafı gizliliktir. Asıl sorulması gereken Cumhurbaşkanı oradan ayrıldığı halde korumalarını neden, kim orada bıraktı? Cumhurbaşkanı ayrıldığı halde bizi oraya kim gönderdi ve bizi onlarla karşı karşıya bıraktı. Aynı gün saat 16.00'da uçuş yasağı getirildi. Biz İstanbul'dan İzmir'e geldik. Bize neden engel olunmadı. Engel olmayanlar sorumludur. ''
<< Önceki Haber Askerlerin ifadelerini havuz 21 ay sonra 'mecburen' yazdı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER