Artvin'de boğalar 'Cerattepe' için sokağa indi


Artvin'de Boğacılar Dernekleri'nin organizasyonuyla toplanan binlerce kişi, boğalar eşliğinde madene karşı yürüyüş eylemi yaptı.

Cerattepe'de eylem için diğer il ve ilçelerden gelen çok sayıda insanın Artvin-Hopa arasındaki Cankurtaran mevkiinde engellenmesine rağmen boğalar eşliğinde yaklaşık 8 bin kişi yürüdü. Sabahın erken saatlerinde otopark önü kavşağında toplanan kalabalık, boğaların alana gelmesi ile slogan attı.

Boğa sahipleri, boğalarla kortej halinde Halit Paşa Caddesi'ni geçerek, geldikleri İl Emniyet Müdürlüğü ve Artvin Valiliği önünde slogan attı. Belediye anonslarının dahi yasaklandığı şehirde vatandaşlar hep bir ağızdan 'vali istifa, Artvin bizimdir, bizim olacak', 'Adalet nerede?', 'Geldikleri gibi gidecekler', 'Türk olmaktan onur, Artvinli olmaktan gurur duyarız', 'PKK değiliz, vatan saveriz' şeklinde sloganlar attı.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SAHA TESLİMİ YAPMAMIŞ!

Eylemde konuşan Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Bedrettin Kalın, "Arkadaşlar elimizde belgeler var. Biz hep söylüyoruz ama belgesi ile söylüyoruz. Arkadaşlar; Orman Bölge Müdürlüğü'nün dün tarihli Yeşil Artvin Derneği'nin başvurusu ile vermiş olduğu bir cevap var. Bu cevap için biz sormuştuk; 'Cerattepe bölgesine maden işletmesinin çıkabilmesi için yasal bir Orman teslimi yapılmışmıdır?' Cevap olarak; 'Söz konusu alan olan Artvin ili Cerattepe bölgesindeki madencilik faaliyeti ile ilgili olarak, Artvin Orman İşletme Müdürlüğü tarafından her hangi bir saha teslim işlemi yapılmamış, dilekçede belirtilen araçların kurumumuzla her hangi bir ilgisi bulunmayıp, saha tesliminden sonra kesime konu olacak ağaçlarla ilgili olarak her hangi bir kesim söz konusu değildir' diyorlar." diye konuştu.

3 BİN KİLOMETRE BOMBA TAŞIYANLARA YAPILMAYAN YAPILDI!

Trabzon'un Tonya ilçesinden Artvin'e 7,5 saatte geldiğini söyleyen Fikri Sağlam isimli bir vatandaş, 3 saat polis tarafından engellendiklerini anlattı. Sağlam, "Adamlar üç bin kilo metre canlı bomba taşıyor. Biz ise 3 saat kendi memleketimizden başka bir şehre gidemedik. Utanç verici bir durumdur. Normalde burası 4 saat çeker, biz 7,5 - 8 saatte geldik. Maalesef 3,5 saat Cankurtaran rampasında işkence çekildi." şeklinde konuştu.

Boğacılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bilgihan Erdem ise "25 yıllık mücadelemizin ne kadar barışçıl olduğu hepinizin malumudur. Fakat daha birkaç gün önce ülkenin en huzurlu kenti ilan edilen Artvin, işgalciler yüzünden olağan bir dönemden geçiyor. Daha dün evlerimizi açtığımız lokmamızı paylaştığımız, aynı kaldırımlarda gezdiğimiz, Cerattepe'den gelen suyu içtiğimiz güvenlik güçleri, bizleri biber gazına boğmaktan hiç ama hiç çekinmediler." ifadelerini kullandı.

Bol bol sloganların atıldığı yürüyüş olaysız sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Artvin'de boğalar 'Cerattepe' için sokağa indi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER