"Artık benim için Miçotakis diye birisi yok"

Bir dönem Türkiye'de de ağırladığı ve sıcak pozların verildiği Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD Senatosu'nda Türkiye'yi işgalci olarak niteleyen konuşmasına değinen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "'Artık benim için Miçotakis diye biri yok. Bundan sonrasını kendisi düşünsün." ifadelerini kullandı.

SHABER3.COM

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan, toplantının ardından yaptığı açıklamada dış politika yoğunluklu bir konuşma yaptı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD Senatosu'nda yaptığı açıklamaları hatırlatan Erdoğan, ''Artık benim için Miçotakis diye biri yok. Bundan sonrasını kendisi düşünsün. Biz birbirimize yeteriz. ABD, Miçotakis'e bakarak kararını vermeyecektir'' ifadelerini kullandı.
"BENİM İÇİN MİÇOTAKİS DİYE BİRİSİ YOK"

Biz bu yıl "Stratejik Konsey Toplantısı" yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum. Çünkü biz sözünde duracak, şahsiyetli, onurlu siyasetçiler ile yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlere nasıl üsler kurduracaksa buyursun kurdursun; biz bize yeteriz.

F-16 konusunda da ABD herhalde Miçotakis'in ağzına bakarak karar vermeyecektir.
<< Önceki Haber "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER