Arınç: Gül bana sürpriz yapacak sandım

Geçen hafta Erdoğan'la sürpriz bir görüşme yapan Bülent Arınç'ın içeride ne konuştuğu açıklandı

SHABER3.COM

Vatan gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik’e konuşan Arınç'a Erdoğan’ın başkan yardımcılığı teklif ettiği iddiası soruldu.

 “Böyle bir şey benden de gitmedi, ondan da gelmedi. Biz tamamen son gelişmeler ve Abdullah Bey’in adaylığı konusunu görüştük” diyen Arınç, “O noktada da kanaatlerimi çok açık ifade ettim. Kendisi de bundan mutlu oldu. Çıkınca da aynı kanaatlerimi söyledim. Ondan da mutlu oldu. “Zaten sizden de bunu beklerdim” ifadesini kullandı.

Gül ile hiçbir görüşmesinin olmadığını söyleyen Arınç, “Ben buna da ayrıca üzüldüm. Beni davet edip, ‘Konuyu istişare edelim’ dese yine bunları söyleyecektim belki ama istişare etmiş olacaktık” dedi ve ekledi:

“Yıllarca her konuda istişare ettiğiniz bir insan... Ben şöyle tahmin ettim; dedim ki herhalde (adaylığa) ‘Hayır’ diyecek, beni yormak istemiyor. Ama sonra iş ilerledi, başkalarıyla da görüştüğünü bir şekilde duydum. Bu sefer de, herhalde ‘Evet’ diyecek de (aday olacak) ondan sonra bana bir nevi sürpriz yapacak diye düşündüm. Bu ihtimallerin ikisi de doğru değil, ikisi de hoş değil. Aramızda bu kadar hukuk varken, böyle önemli bir konuda ‘Ağabey ne diyorsun’ demesini şahsen beklerdim. Olmadı... Takdir onun tabii ama ben bu kanaatimi (aday olmaması yönündeki görüşünü) çok eskiden beri taşıyorum. O yüzden, Cumhurbaşkanımız davet edince, rahatlıkla kendi kanaatlerimi ifade ettim. Kucaklaştık, çıktım.”

Arınç, Gül’ün Erdoğan’ın karşısına çıkmaması yönünde kanaat belirttiğini doğrularken, “Tayyip Bey’in karşısında hangisi olursa olsun ikinci tura kalacak gücü yok. Tayyip Bey bu işi birinci turda alacak, öyle görüyorum. Şimdi daha rahat oldu ama Abdullah Bey de olsa yine Tayyip Bey kazanırdı. Belki farklı güçler devreye girerdi ama yine kazanırdı. Yani yazı da gelse, tura da gelse Tayyip Bey kazanır” görüşünü dile getiriyor
<< Önceki Haber Arınç: Gül bana sürpriz yapacak sandım Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER