"Arınç, Davutoğlu ve Altaylı gizlice görüştü" iddiası

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç'ın, yeni parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu ile görüştüğü iddia edildi. Görüşmeye katıldığı söylenen Fatih Altaylı ise iddiayı reddederken iddiayı paylaşan gazeteci Gökhan Özbek'e ağır hakarette bulundu.

SHABER3.COM

Gazeteci Gökhan Özbek'in Twitter hesabından paylaştığı iddiaya göre, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) ayrılarak yeni parti kurma hazırlığına başlayan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğine atanan eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç ile bir araya geldi. 

Özbek, "Bugün saat 14:30 sularında gazeteci Fatih Altaylı, Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu, İstanbul Esentepe’de bir avukatlık ofisinde buluştular. Görüşmeden saat 16:30’da Davutoğlu ayrılırken, saat 17:00’de Altaylı, 17:10’da Arınç çıktı." diye yazdı.

‘DAVUTOĞLU İLE EN SON MEKSİKA’DA GÖRÜŞTÜK"

İddia edilen görüşmeye ilişkin Altaylı'dan cevap geldi: “Benim köşem Davutoğlu’nun Başbakanlığı süresince hep kapalı kaldı. Davutoğlu demişken, dün sosyal medyadaki ahlaksızlardan biri benim Davutoğlu ve Arınç’la bir araya geldiğimi yazmış. Bu da kısa sürede yayılmış." 

Altaylı şöyle devam etti: "Bir gazeteci olarak elbette herkesle bir araya gelirim. Hiçbir çekincem yok. Ancak Sayın Davutoğlu’yla yanlış hatırlamıyorsam son olarak 2012 yılında Meksika’da, Cabo San Lucas’daki G 20 Zirvesi sırasında bir araya geldik. O günden sonra kendisiyle ne bir görüşmem oldu ne bir buluşmam ne de telefonla dahi olsa bir konuşmam. Ayrıca bunu uyduran şerefsizin cehaletini de kutluyorum. Eğer böyle bir görüşme olsaydı, oradaki haber benim varlığım değil, Bülent Arınç le Ahmet Davutoğlu’nun bir araya gelmesi olurdu.”
<< Önceki Haber "Arınç, Davutoğlu ve Altaylı gizlice görüştü" iddiası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER