Arınç çok fena dalga geçti

BBC Türkçe'ye röportaj veren Bülent Arınç, Başbakan Binali Yıldırım'la ilgili öyle bir şey söyledi ki?

Arınç kongreye bakın niçin katılmamış

AKP'nin Tayyib'in partisi olmadığını, Başkanlık konusunun Türkiye'de her meselenin önünü kapatan bir konu olduğunu söyleyen Bülent Arınç, BBC Türkçe'ye verdiği geniş kapsamlı röportajda Başbakan Binali Yıldırım'la ilgili çok ilginç ifadeler kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları dışına çıkamayacağına dikkat çeken Arınç, "Kendi görüşünü söylemeden önce, sayın Cumhurbaşkanımızın ne düşündüğünü öğrenmek ister. Benim yerimde sayın Binali Yıldırım otursaydı herhalde bu soruları alır, önce sayın Cumhurbaşkanımızla konuşur, sonra size cevap vermeye gayret ederdi" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın Erdoğan'ın iradesi dışına çıkamayacağını dile getiren Arınç "Benim böyle bir becerim olmadığı için ben sizinle doğrudan doğruya konuşabiliyorum" sözleri ile de Başbakan Binali Yıldırım'la adeta dalga geçti.

İşte Arınç'ın Başbakan Binali Yıldırım'ı sıfırladığı o sözleri;

Soru: Binali Yıldırım’ın başbakanlığı ile de birlikte yeni bir dönem açılacak mı, yoksa eskiden de Davutoğlu ile bir halihazırda bir çalışma vardı ve devam eder mi?

Yeni başbakanımız tabii Cumhurbaşkanımızın talimatlarının dışına çıkmaz veya kendi görüşünü söylemeden önce, sayın Cumhurbaşkanımızın ne düşündüğünü öğrenmek ister. Siz benimle bir konuşma yapıyorsunuz, ben de spontane olarak bildiklerimi size söylüyorum. Ama benim yerimde sayın Binali Yıldırım otursaydı herhalde bu soruları alır, önce sayın Cumhurbaşkanımızla konuşur, sonra size cevap vermeye gayret ederdi. Benim böyle bir becerim olmadığı için ben sizinle doğrudan doğruya konuşabiliyorum."
<< Önceki Haber Arınç çok fena dalga geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER