Araştırmacı Prof. Dr. William Hale, Turgut Özal Sempozyumu'na katılacak

Araştırmacı Prof. Dr. William Hale, Turgut Özal Sempozyumu'na katılacak

Turgut Özal Üniversitesi vefat yıldönümü yaklaşan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için özel bir sempozyum düzenleyecek. 3 Mart'ta yapılacak Uluslararası Turgut Özal Sempozyumu'na yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katılacak. Katılımcılar merhum Özal'ın fikirlerini ve hizmetlerini ele alan çalışmalarını aktaracak. Sempozyuma Turgut Özal üzerine çalışmaları bulunan ünlü araştırmacı Prof. Dr. William Hale de konuşmacı olarak katılacak.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, Özal'ın fikir ve politikalarına ilişkin akademik literatür oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Özal'ın fikir ve politikalarının tartışılacağı akademik programlar düzenlemeyi planladıklarını belirten Şengün, "Genel anlamda gençliğe, özel olarak da Üniversitemiz öğrencilerine Özal'ı tanıtan ve sevdiren faaliyetler yapmayı, aynı zamanda kütüphanemizi Özal üzerine yapılan çalışmaları içeren kaynaklar yönüyle zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Bununla birlikte, merhum Özal'ın anısına bir müze oluşturma hedefimiz de var. Üniversitemiz ders programlarında Turgut Özal dersleri oluşturacağız ve Özal üzerine yapılan tez çalışmalarını artıracağız." diye konuştu.

SEMPOZYUM 3 MART'TA

Prof. Dr. Şengün, 3 Mart 2016'da Turgut Özal Üniversitesi merkez kampüsünde 09.30'da Uluslararası Turgut Özal Sempozyumu, gerçekleştireceklerini ifade etti. Şengün, "Sempozyum Turgut Özal'ın vizyonunu anlamaya katkıda bulunmayı, O'nu ve O'nun dönemine dair çalışmalar yapan araştırmacılara bir araya getirmeyi ve olası işbirliklerinin kurulmasını teşvik etmeyi hedefliyor. Ayrıca yine bu konuda farklı disiplinlerde çalışmalar yürüten akademisyenlerin bilgi paylaşmalarını sağlamayı amaçlıyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Araştırmacı Prof. Dr. William Hale, Turgut Özal Sempozyumu'na... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER