Arap dünyası İstanbul'daki terör eylemini şiddetle kınadı


Arap dünyası, 10 kişinin hayatını kaybettiği Sultanahmet Meydanı'ndaki saldırıya sessiz kalmadı.

Suudi Arabistan Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen terör saldırısını kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Suudi Arabistan'ın, kardeş ülke Türkiye'de masum insanların ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını şiddetle kınadığı bildirildi. Açıklamada, Suudi Arabistan'ın hangi şekilde ve şartlarda olursa olsun bütün terör eylemlerine karşı kardeş ülke Türkiye'nin yanında olduğu ifade edildi.

ÜRDÜN VE KATAR DA SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADI

Ürdün Medya İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed el-Mumini ise Türkiye'nin güvenliğini ve istikrarını tehlikeye atacak bütün terör eylemlerine karşı Türkiye Hükümeti'nin ve halkının yanında olduklarını belirtti. Türkiye Hükümeti ve halkına başsağlığı dileyen El-Mumini, terörle mücadelede birlik çağrısında bulundu.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Türk halkına ve devletine karşı gerçekleşen terör eyleminde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı ve yaralılara ise acil şifalar diliyoruz." denildi. Açıklamada ayrıca, teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Sultanahmet Meydanı'nda sabah sularında düzenlenen intihar saldırısında 10 kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi de yaralanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Arap dünyası İstanbul'daki terör eylemini şiddetle kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER