Aradaki fark 5 puana kadar çıkmıştı, ancak Vali polemiği İmamoğlu'na oy kaybettirdi

İstanbul seçimini kazanabilmek için 31 Mart’tan farklı bir strateji uygulayan AKP, “miting” yerine sokak çalışması, “seçmenle yüz yüze temas” ve sandığa gitmeyen AKP seçmeninin ikna edilmesi yöntemlerinin uygulanması, “beka” söylemi yerine Kürt seçmene sıcak gelebilecek mesajlar verilmesiyle oy oranını artırmayı hedefliyor.

SHABER3.COM

İktidar cenahındaki çalışmaların Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimi iptal ettiği 6 Mayıs’ta oluşan “mağdur” algısıyla Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında oluşan farkın kapanması için olumlu bir etki oluşturduğu, Yıldırım’ın yükselişe geçmekle birlikte seçimin kazanılması için yeterli olmayabileceği değerlendiriliyor. 

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) Yıldırım’ın 16 Haziran’da yapılacak televizyon programını avantaja çevirmesi durumunda tablonun değişebileceği yorumları yapılıyor.

POLEMİK, İMAMOĞLU'NA PUAN KAYBETTİRDİ

T24'ün haberine göre YSK’nin seçimi iptal ettiği 6 Mayıs ve izleyen günlerde Yıldırım ile İmamoğlu arasında en az 5 puanlık bir fark oluşmuştu. 

Propaganda yöntemlerinin değiştirilmesi ve İmamoğlu’nun sükunetini bir nebze kaybederek Ordu Valisi ile girdiği polemik Yıldırım’ın yükselişe geçerek farkı kapatmasını sağladı. 

Ancak yükseliş İmamoğlu karşısında seçimi kazanmaya yetmeyebileceği konuşuluyor. 10 günlük süreçte çok çalışılması ve hata yapılmaması durumunda bir şans olabileceği değerlendiriliyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son açıklamaları olumsuz etkileyebilir. 

16 HAZİRAN'DA TELEVİZYONDA DÜELLO

Ayrıca, Yıldırım ile İmamoğlu’nun 16 Haziran’da yapacakları televizyon programı çok önemseniyor. Yıldırım’ın, televizyon programını kabul ederek ve moderatör olarak Uğur Dündar’ı gündeme getirerek özgüvenini ortaya koyması puan kazandırdı. 

Ancak kulislere göre, programda her iki adayın göstereceği performans seçimin sonucunu etkileyecek bir tablo ortaya çıkarabilir. Yıldırım, sakin ve esprili kişiliğiyle sempati yaratabilir, eğer hata yapmazsa İmamoğlu’nun da mağdur algısını kırarsa programı avantaja çevirebilir.
<< Önceki Haber Aradaki fark 5 puana kadar çıkmıştı, ancak Vali polemiği... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER