Aracı olan vatandaşa bir ağır yük daha

Trafik sigortası primleri, eksper raporu ile araç değer kaybı belirleme uygulamasıyla %100'e yakın zamlandı.

Aracı olan vatandaşa bir ağır yük daha

Zorunlu trafik sigortaprimlerine 1 Haziran’da yürürlüğe giren yeni şartlarla %100’e yakın zam geldi. Özellikle ikinci el araçlarda zorunlu trafik sigortası primleri kasko primlerine yaklaşmış bulunuyor.

Trafik kazalarında kusursuz araç sahibinin araçtaki hasar sonucu oluşan değer kaybının dava açmaya gerek kalmadan eksper raporuyla karşılanmasının sigorta şirketlerinin maliyetlerini artırmış olması, özellikle ikinci el araçların zorunlu trafik sigortası primlerine tavan yaptırdı.

Davasız, tüm araçlara değer kaybı tazminatıyla primler uçtu

Tasit.com'da yer alan habere göre yeni düzenlemede “Maddi Zararlar Teminatı” başlığı altında değer kaybının nasıl hesaplanacağı belirtiliyor. Sigortalının sorumlu olduğu trafik kazalarında araç değer kaybı eğer talep edilirse ilgili branşta ruhsat sahibi sigorta eksperleri tarafından tespit edilecek. Hasar gören araçların tamirinde de orijinal parçanın yanı sıra yan sanayi ürünleriyle de değişim yapılabileceği hükme bağlanıyor.

Geçen yıl 180 lira olan prim 300 TL oldu

Hızla yürürlüğe geçirilen uygulama nedeniyle yeni şartların çok acele oluşturulduğunu ve bazı hassas noktalara dikkat edilmediğini söylüyor sigorta uzmanları. Prim fiyatları bu nedenle aşırı derecede yükseldiğini, yaşa bakılmadan tüm araçlara değer kaybı tazminatı sağlanmasının sigorta şirketlerine ve dolayısıyla sigorta primlerine aşırı yük getirdiğini belirtiyorlar. Uzmanlar araç değer kaybı tazminatının 3 yaşa kadar olan araçlarla sınırlandırılmasının primlerdeki artışı önleyeceği görüşünde.

Zorunlu Trafik Sigortası Neyi Kapsar?

Zorunlu Trafik Sigortası, aracı işletenin veya sürücüsünün kendi kusuru ile başkalarına verdiği maddi ve bedeni zararı poliçe teminat limitlerine kadar karşılar. Sigortalı aracın kusurlu olarak karşı araçlara veya başka şeylere vereceği maddi hasarlar ile başkalarının yaralanmasına, sakat kalmasına veya ölümüne sebep olması durumunda bedeni tazminatla karşılar.

Kasko Sigorta Poliçesi Neleri Karşılıyor?

Kasko poliçesi sigortalı aracın çarpması, çarpılması, devrilmesi, yanması, çalınması, kötü niyetli eylemler sonucu hasar görmesi, vb. maddi zararları karşılar. Ayrıca doğal afetler, terör vb. ek teminatlar kasko poliçelerine ilave edilebilmektedir. Sigorta şirketleri kasko poliçelerini paket olarak hazırladıkları için sürücü ve yolcular için ferdi kaza koltuk sigortası, ihtiyari mali sorumluluk sigortası, hukuksal koruma, yurt dışı teminatı, enflasyon koruma gibi ilave teminatları poliçelerde yer almamaktadır. Kasko sigortanızı yaptırırken poliçenizin kapsadığı durumları iyi öğrenmeniz ve gerekirse ek yaptırmanızda fayda vardır

TASIT.COM
<< Önceki Haber Aracı olan vatandaşa bir ağır yük daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER