'Araç israfına duyarlıyım' diyen bakan toplantıya lüks araçla geldi


Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşıt konusunda çok hassas olduğunu belirterek, burada israf olmaması gerektiğini ihtiyaçlar nispetinde taşıt araçlarının doğru yerlerde kullanılması gerektiğini söyledi. Ağbal, "Sokakta resmi plakalı bir araç gördüğümde o araç israf gibi gözüme çarpıyorsa ona karşı çok duyarlıyım yani. Yanlış. En ekonomik taşıt aracını kullanmamız lazım. İhtiyaçtan mütenasip bir taşıt aracı kullanmamız lazım." dedi. Bu arada Bakan Ağbal'ın kullandığı makam aracının markasının Audi A8 olması dikkat çekti.

Bakan Naci Ağbal Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleri bir araya geldi. EMD Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Ağbal, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Taşıt konusunda çok hassas olduğunu dile getiren Ağbal, burada israf olmaması gerektiğini ihtiyaçlar nispetinde taşıt araçlarının doğru yerlerde kullanılması gerektiğini belirti.

"EN EKONOMİK TAŞIT ARACINI KULLANMAMIZ LAZIM"

Resmi plakalı araçlarda en ekonomik aracın kullanılması gerektiğinin altını çizen Ağbal şunları söyledi:

"Taşıt konusunda çok hassasım. Burada israf olmasın, savurganlık olmasın ihtiyaçlar nispetinde taşıt araçları doğru yerlerde kullanılsın. Burada hiçbir sorun yok. Fakat ben taşıt sayılarının artmasının detaylarına bakıyorum acaba bu sayılar niye artıyor diye baktığımda işin şöyle bir tarafı var. Tabi ki taşıt sayısı artmasın azalsın. Ama biz vatandaşın ayağına daha fazla kamu hizmeti götürmek istiyorsak bu da taşıta olan talebi artırıyor. Eskiden hastanın evine gidilip hasta bakımı yapılıyor muydu? Yürüyerek gidecek hali yok. O zaman gidiyor orada ihtiyaç varsa gezici sağlık ekibi için araç kiralıyorsunuz. Eskiden kamu yatırımlarının olmadığı bir yerde denetim amaçlı aracınız yoksa şimdi Türkiye'nin her tarafında araç ihtiyacı var. Biz ambulans sayımızı her gün arttırıyoruz. Eskiden ambulansı göremezdik ama şimdi her tarafta görebiliyoruz. Yani detaylarına baktığımızda kamu kurumlarımız birçok alanda hizmet üretiyorlar. Bu hizmetin üretiminde de ya araç kiralıyorlar ya da araç ediniyorlar. Dolayısıyla sayıların gelişiminin ardından bunu görüyorum. Diyelim ki bura 10 tane araçla bu iş yapılır da ya siz 15 tane almışsınız biz bunun üzerine gitmemiz lazım. O konuda da hassasız. Çünkü Bakanlık olarak biz bir kurum araç kiralamayla ilgili talepte bulunduğunda biz kılı kırk yarıyoruz. Maliye Bakanlığı olarak zor insanlarız 40 tane soru sorarlar. Taşıt sayılarının artışında kamu hizmetlerinin artışının doğallığı var. Ama sokakta ben resmi plakalı bir araç gördüğümde o araç israf gibi gözüme çarpıyorsa ona karşı çok duyarlıyım yani yanlış. En ekonomik taşıt aracını kullanmamız lazım. İhtiyaçtan mütenasip bir taşıt aracı kullanmamız lazım. Biz ne yaptık. Taşıt kiralama ile ilgili kasko bedelinin yüzde 2'sini geçemeyeceğine ilişkin bir üst sınır koyduk."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Araç israfına duyarlıyım' diyen bakan toplantıya lüks... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER