Apple'dan taksiye 1 milyar dolar

Apple Çin'de internet üzerinden hizmet veren taksi şirketi Didi Chuxing'e 1 milyar dolar yatırım yaptı.

Apple'dan taksiye 1 milyar dolar

Didi, Çin'de Amerikan rakibi Uber'den daha büyük bir pazar payına sahip. Apple'ın üst düzey yöneticisi Tim Cook, kararın şirketin Çin piyasasını anlamasına fayda sağlayacağını söyledi.

Didi Chuxing bunun şirket tarihinde tek seferdeki en büyük yatırım olduğunu açıkladı. Didi günde 11 milyon taksi seferi yaptığını ve Çin piyasasının yüzde 87'sine sahip olduğunu söylüyor.

Şirket ayrıca Çin internet devleri Tencent ve Alibaba tarafından da destekleniyor. Amerikan şirketi Uber ise Çin arama motoru Baidu'nun yatırımcı olarak desteğini kazanmasına karşın Çin piyasasına girmekte zorlanıyor.

Uber şubat ayında Çin'de indirimli seferleri karşılamak için yılda 1 milyar dolar kaybettiğini açıklamıştı. Cook ise Apple ve Didi Chuxing'in ileride işbirliği yapacakları pek çok fırsat gördüğünü söyledi.

Apple Çin'deki hedefleri Çinli yetkililerin şirketin internet üzerinden kitap ve film hizmetlerini kapatmasının ardından darbe almıştı. Apple ürünleri için en büyük ikinci pazar konumundaki Çin'de ürünlerinin popüler olması ve iyi satmasını hedefliyor.

Şirket Nisan ayında 2003'ten bu yana ilk defa Çin'deki cirosunun düştüğünü duyurmuştu.



KAYNAK: BBC TÜRKÇE

<< Önceki Haber Apple'dan taksiye 1 milyar dolar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER