Apple'a rekor dava: 370 bin kişi 'yavaşlatma' davası açtı

Apple, eski model iPhone'ların telefonun ömrünü uzatmak için yavaşlattığını kabul etmiş ve özür dilemişti. Şirket, iPhone'ların bataryalarını çok daha düşük bir ücrete değiştirme vaadinde de bulunmuştu. Bu itirafın ardından şirkete dava açan kullanıcılar oldu.

SHABER3.COM



Apple, bu güne kadar bir şirkete karşı açılmış en kapsamlı dava ile karşı karşıya. Güney Kore'de tam 370 bin kişi Amerikan devinin telefonlarını bilerek yavaşlatmasını gerekçe göstererek şirkete dava açtı.

Yerel hukuk firması Hannuri Law tarafından Aralık ayında 67 bin mağdurla açılan davada, davacıların sayısı 370 bin kişiyi geçti. Habertürk'te yer alan habere göre yerel mahkeme ilk olarak Apple'a bir yazı gönderecek ve hakkındaki suçlamalara yanıt vermesini isteyecek. Sorulacak en önemli soru ise, yavaşlamaya neden olduğu açıklanan güncellemelerin davacıların bulunduğu bölgelere servis edilip edilmediği.

Güney Kore'de açılan bu davaya için 370 bin kişi taraf oldu. Şikayetçilerin tamamını temsil eden Hannuri Law firması ise, Apple'ın iPhone sahibi olan her davacıya 2 bin ABD doları tazminat ödemesini istiyor.
<< Önceki Haber Apple'a rekor dava: 370 bin kişi 'yavaşlatma' davası açtı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER