iPhone SE'nin Türkiye fiyatı belli oldu

Apple'ın 'Let Us Loop You In' adını verdiği lasmanı Kaliforniya'da yapıldı. Lansmanda "iPhone SE" isimli yeni iPhone ve yeni iPad Pro tanıtıldı.

iPhone SE'nin Türkiye fiyatı belli oldu

Apple uzun zamandır konuşulan yeni küçük ekranlı telefonu  iPhone SE'yi ve daha küçük ekranla gelen yeni iPad Pro'yu resmen tanıttı. ' iPhone SE' isimli yeni  iPhone modelinin 16 GB'lık modelin ABD fiyatı 399 dolardan, 64 GB'lık model ise 499 dolardan satılacak. 24 Mart tarihinde ön sipariş yoluyla satışa sunulması planlanan  iPhone 5SE'nin doğrudan satışı ise 31 Mart'ta başlayacak ve ilk etapta 110 ülkede cihaz satışa sunulmuş olacak.

İşte fiyatlar ve özellikler...

4 inç'lik ekranıyla dikkat çeken  iPhone SE'nin ekran büyüklüğü  iPhone 4'ünki kadar.  Apple bir nevi tekrar küçük  iPhone'lara  iPhone SE ile geri döndü.

iPHONE SE'NİN ÖZELLİKLERİ

12 megapiksel arka yüzde dahili kamerası olan  iPhone SE'nin ön yüzünde de flaş bulunuyor. Böylece selfie görüntü alırken loş ortamda olsanız da kaliteli görüntü alabileceksiniz.

4K video çekimi yapabilen  iPhone 5SE LTE ağ teknolojisini kullanıyor. Yani ülkemizde 1 Nisan'da sunulacak 4.5G desteğine sahip.

Yeni iPad Pro modelinde Oxide TFT ekran kullanılıyor. Bu da cihazın yüzde 40 oranında daha az ekranı yansıtması anlamına geliyor.

iPad Air 2'ye göre yüzde 25 oranında daha parlak renklere sahip olan iPad Pro'da A9X işlemci kullanılıyor (önceki iPad Pro ile aynı işlemci) ve üzerinde 4 hoparlör çıkışı bulunuyor.

Arka yüzünde 12 MP kamera bulunan yeni iPad Pro,  iPhone SE ve  iPhone 6S ile aynı kamerayı kullanıyor.



iPHONE 5S NE ZAMAN SATIŞA ÇIKIYOR?

24 Mart tarihinde ön sipariş yoluyla satışa sunulması planlanan  iPhone 5SE'nin doğrudan satışı ise 31 Mart'ta başlayacak ve ilk etapta 110 ülkede cihaz satışa sunulmuş olacak.

iPHONE 5SE'NİN FİYATLARI

iPhone 5SE'nin fiyatlarına gelince... 16 ve 64 GB olmak üzere iki farklı modeli olan  iPhone 5SE'nin fiyatları sırasıyla 399 ila 499 dolar olacak.

İki yıl kontrat yapanlar ise  iPhone SE'yi ücretsiz alabilecek. Elbette bu durum sadece ABD'yi kapsıyor.

iPHONE SE'NİN TÜRKİYE FİYATI DA BELLİ OLDU

iPhone SE'nin 16 GB modeli 1999 TL, 64 GB sürümü ise 2399 TL'den satılacak ve Nisan başından itibaren yeni telefonlar Türkiye'de olacak. Böylece Apple iPhone'ların fiyatını ciddi anlamda düşürmüş oldu.

İŞTE YENİ iPAD PRO: ARTIK DAHA KÜÇÜK!

İlk modeli geçen yıl tanıtılan iPad Pro'nun dev 12.9 inç'lik ekranı yeni modelde biraz daha küçüldü. 9.7 inç'lik ekranıyla dikkat çeken iPad Pro da retina ekrana sahip.

Apple'dan yapılan açıklamaya göre bugüne dek bu ekran ölçülerinde 200 milyon iPad satılmış durumda. 12.9 inç'lik dev iPad Pro'nun da 256 GB'lık yeni modeli 1099 dolardan satışa çıkıyor.

iPAD PRO NE ZAMAN SATIŞA ÇIKIYOR?

iPad Pro 31 Mart tarihinde satışa sunulmuş olacak.

iPad Pro'nun fiyatlarına gelince... 32 GB iPad Pro 599 dolar, 128 GB iPad Pro 749 dolar, 256 GB iPad Pro ise 899 dolar.




APPLE WATCH'A İKİ YENİ RENK GELDİ, FİYATI DÜŞTÜ

Türkiye'ye de geçen yıl gelen  Apple Watch'a iki farklı renk kordonu da eklendi. Diğer bir deyişle yeni bir  Apple Watch bu gece yok.  Apple Watch'un fiyatında da değişikliğe gidildi ve fiyat etiketi 349 dolardan 299 dolara indi.

Jackson'dan sonra sahneye Jeff Williams geldi.  Apple'ın Parkinson hastalığı üzerine yaptığı çalışmalara değinen Williams, en büyük araştırma verisine 24 saat gibi kısa bir sürede ulaştığını belirtti.

Diabet hastalığı için de pek çok sağlık kurumuyla işbirliği içinde olduklarına vurgu yapan Williams, sağlık alanını  Apple'ın fazlasıyla önemsediğini kaydetti.

Cook'un ardından sahne alan  Apple'ın kadın yöneticilerinden Lisa Jackson  Çin'de yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçiş yaptıklarına dikkat çekti. Geri dönüşüme önem verdiklerini belirten Jackson, bu konuda titiz bir çalışma yürüttüklerini kaydetti. Jackson'a göre  Apple sadece  Çin'de 40 megawatt'lık bir güneş tarlası kurmuş!

Ve Cook sahnede... 1 milyar  Apple cihazının şu an kullanıldığını söyleyen Cook FBI ile olan krize de değindi. Sahneye çıkar çıkmaz Cook FBI ve kullanıcılar arasındaki seçimleri konusunda kişisel veri gizliliğini önemsediklerine vurgu yaptı.
<< Önceki Haber iPhone SE'nin Türkiye fiyatı belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER