Apple ABD ekonomisine 5 yılda 350 milyar dolar kazandıracak

Dünyanın piyasa değeri en yüksek şirketi Apple, beş yıl içinde ABD'de 30 milyar dolar sermaye artırımı yapacağını ve 20 bin kişiyi istihdam edeceğini duyurdu.

SHABER3.COM

Teknoloji devi Apple, beş yıl içinde Amerikan ekonomisine yapacağı katkı miktarını açıkladı. Apple, Çarşamba günü internet sitesinden yaptığı açıklamada, ABD'de yeni bir kampüs açacağını ve 20 bin yeni iş imkanı sunacağını açıkladı. 'Apple ABD'de yatırımlarını ve iş kapasitesini hızlandırıyor' adını taşıyan açıklamada, firmanın istihdam, harcama ve yatırım planları sayesinde gelecek 5 yılda ABD ekonomisine doğrudan 350 milyar doların üzerinde katkı yapacağı belirtildi.

 Açıklamada, şirketin, ABD'li tedarikçilere ve imalatçılara yapacağı harcamaların ve yeni yatırımların bu sene 55 milyar dolar olacağı ifade edildi. Gelecek 5 yılda Apple'ın yapacağı yatırımın 30 milyar dolar olacağı bilgisine yer verilen açıklamada, şirketin ABD'deki veri merkezlerine 10 milyar dolar, 'gelişmiş İmalat' adlı fona da 5 milyar dolar aktaracağı kaydedildi.

38 MİLYAR DOLAR VERGİ ÖDEYECEK

50 eyalette halihazırda 84 bin kişinin çalıştığını vurgulayan şirket, açılacak yeni kampüsün nerede olacağını bu yıl duyuracağını söyledi. Bu tesiste genel olarak müşteriler için teknik hizmet verileceği aktarıldı. Şirket aynı zamanda denizaşırı ülkelerden edindiği gelirden ABD'de 38 milyar dolar vergi ödeyeceğini duyurdu. Bunun bu alanda yapılan en büyük ödeme olduğu düşünülüyor.

ÇALIŞANLARA İKRAMİYE

Apple hisseleri yapılan bu duyurunun ardından Çarşamba gününü 179 dolar ile rekor seviyeden kapadı. Şirkete yakın bir kaynak ise AFP'ye yaptığı açıklamada Apple'ın kazancının bir kısmını 2 bin 500 dolar seviyesindeki hisselere denk gelen ikramiyeler aracılığıyla çalışanlarıyla paylaşacağını söyledi. BBC Türkçe'de yer alan haberde, ABD Başkanı Donald Trump uzun zamandır büyük şirketlerin operasyonlarını ABD'ye taşıması ve vergilerini ödenmesi gerektiği belirtildi. Apple'ın açıklamasının ardından Trump, "Amerikalı çalışanlar ve ABD için büyük" kazanç tweetini attı.
<< Önceki Haber Apple ABD ekonomisine 5 yılda 350 milyar dolar kazandıracak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER