AP toplantısı öncesi önemli açıklama

Gelecek ay yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi ittifak arayışındaki Avrupalı aşırı sağcı, göçmen karşıtı, popülist partiler bugün İtalya'da Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini'nin öncülüğünde buluştu.

SHABER3.COM

Almanya, Finlandiya ve Danimarka'dan aşırı sağ-popülist parti temsilcileri ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Salvini, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınmasının yeterli olmadığını "tamamen durdurulması gerektiğini" söyledi.

Milano'da "Sağduyulu bir Avrupa'ya doğru! Halklar Ayaklanıyor" başlığıyla düzenlenen zirvede, Salvini'nin yanı sıra Almanya'daki aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Sözcüsü Jörg Meuthen, Finlandiya'daki Finler Partisi'nden Olli Kotro ve Danimarka'daki Danimarka Halk Partisi'nden Anders Vistisen ortak basın toplantısı düzenledi.



İtalya'da koalisyon hükümetinin ortaklarından olan Lig Partisi'nin lideri Matteo Salvini, basın toplantısında, Avrupa'yı değiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bir gazetecinin "Zafer kazanırsanız ekonomiyi canlandırmak için neler yapacaksınız?" sorusu üzerine Salvini, Türkiye'den de söz etti.
<< Önceki Haber AP toplantısı öncesi önemli açıklama Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER