AP Milletvekili Demesmaeker: Otoriter rejim hiçbir muhalif rakip istemiyor


Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Belçikalı üyesi Mark Demesmaeker Zaman'a kayyım atanmasına tepki gösterdi. Demesmaeker Avrupa Birliği'nin değerler konusunu dikkate almazsa en önemli değerlerin vitrine konup satışa çıkacağını ifade etti.

Demesmaeker, şu ifadeleri kullandı: Zaman Gazetesi uluslararası bir gazete, Avrupa'da çeşitli ülkelerde yayın yapan bir gazete. Bu durumda bu gazeteye kayyım atamak Avrupa topraklarına da girmek demek. Avrupa Birliği de kendi değerleri konusunda Türkiye ile müzakerelerinde dikkat etmesi gerekiyor."

ERDOĞAN, AVRUPA'YI REHİN ALMIŞ DURUMDA

Demesmaeker, şunları söyledi: "Erdoğan Avrupa'yı rehin almış durumda. Biz Erdoğan'ın siyasetinden dolayı şu an hapsedildik. Çünkü mülteci konusunda Türkiye'ye ihtiyaç var. Avrupa şu anda Erdoğan'a ihtiyacı olduğunu düşünüyor o bakımdan değerler konusunda Türkiye'yi fazla eleştirmiyor. Burada bir rejim söz konusu. Bu rejim medyayı kontrol almak istiyorsa daha çok otoriter bir rejime doğru yol alıyor. Bu otoriter rejim hiçbir muhalif rakip istemiyor. Avrupa Birliği eğer böyle devam ederse bütün değerlerini satışa çıkartıp vitrine koyacak. Bu benim için kabul edilemez bir şey." CİHAN
<< Önceki Haber AP Milletvekili Demesmaeker: Otoriter rejim hiçbir muhalif... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER