ANUGA fuarında Türk markaları kaliteli ürünleriyle dikkat çekti


Dünyanın en büyük gıda fuarı Anuga 2015 Köln fuar merkezinde başladı. Türkiye'deki finansal çalkantı ve ekonomik durgunluğu dinlemeyen Türk gıda sektörü Anuga 2015'e 280 firmayla katılarak adeta gövde gösterisi yaptı. Anuga 2015'e ayrıca, süt fiyatlarının düşüklüğünden yakınan süt üreticilerinin fuar önünde araç ve tramvay trafiğini engelleyecek şekilde traktör ve kamyonlarla yaptıkları protesto eylemi damgasını vurdu.

Bu yıl Yunanistan'ın partner ülke olduğu fuara dünyanın 100'den fazla ülkesinden 7 binin üzerinde gıda üreticisi katılarak, 280 bin metrekarelik fuar alanında en yeni ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Fuara katılan firmalar gıda maddelerindeki yeni trendleri, ürünlerdeki dönüşüm ve inovasyonu, ambalajlardaki yenilikleri görücüye çıkardı. Türk firmalarının çoğunluğu fuara İstanbul Ticaret Odası (İTO) organizasyonu ile katıldı. 2013 yılındaki Anuga Fuarı'na İTO çatısı altında 186 ve 52 bireysel Türk firmasının katıldığını bildiren İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, "Yani bir önceki fuara 238 Türk firması katılmıştı. Bu sene İTO çatısı altında 230 firma var, 50 de bireysel firmamız var, toplam 280. Yani firma sayısında 50'ye yakın artış var." dedi.

TÜRKİYE, İTALYA'DAN SONRA FUARA KATILAN EN GÜÇLÜ ÜLKE

İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ve Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, katılımcı firmaları ziyaret ederek birer teşekkür plaketi takdim etti. Başkonsolos Engin, "İtalya'dan sonra gıda fuarına katılan dünyanın en güçlü ülkesi konumundayız." dedi. Konuştukları Türk firmalarının kendilerine güvendiklerini gördüğünü kaydeden Başkonsolos Engin, "Birçoğunun Avrupa'ya çok ciddi ihracatları mevcut. Buradaki potansiyellerine güveniyorlar. Bu fuardan da en güzel şekilde yararlanacaklarını dile getirdiler. Hepsinin fuara ilişkin çok olumlu düşüncesi var." dedi.

Türk firmalarının gıda sektöründe söz sahibi olduğunu vurgulayan Engin, "Türk gıda sektörünün ne kadar güçlü olduğunu bir kere daha görmenin de gururunu yaşadık. Dolaştığımızda gördüğümüz, firmalarımızın ambalajlarından marka değeri olmaya çok ciddi bir gayretleri var. Ciddi yatırımları var. Ben doğru olduğumuzu görüyorum. Kriz dönemlerinde marka olan firmalar her zaman kendi değerlerini ortaya koyuyor, az etkileniyor. Firmalarımız bunun bilincinde. Rekabet konusunda neler yapmaların gerektiğini bu tür fuarlarda görüyorlar." şeklinde konuştu.

İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ise "Türkiye hakikaten gıda ve tarımda çok önemli bir ülke. Belki bizim en önemli eksiğimiz ürün sunum şeklimiz. Ama zaten bu fuarda da gördüğümüz gibi, iki sene, dört sene öncesine göre bayağı bir yol kat ettik. Sunuma ve görselliğe çok önem vermemiz lazım." dedi. Türk firmalarının standartları yükseltmeye de önem verirse çok daha iyi noktaya geleceğini vurgulayan Topçu, "Şu anda Avrupa'da gıda sektöründe İtalya'dan bahsediliyor. Ama inşallah yakın gelecekte dünyanın en kuvvetli ülkesi olacağımıza inanıyorum. Bizim İtalya'dan eksik bir tarafımız yok." ifadelerini kullandı.

GIDA SEKTÖRÜ EKONOMİK DURGUNLUK DİNLEMİYOR

Bu yıl daha fazla Türk firmasının katılımı olunca firma stant yerlerini küçülterek Türkiye'ye ayrılan bölüme sığdırdıklarını bildiren Topçu ise "Krizlerden en az etkilenecek sektör gıdadır. İnsanlar ne olursa olsun beslenmelerini kısmaz. Gıda insan hayatiyeti için en önemli sektör." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber ANUGA fuarında Türk markaları kaliteli ürünleriyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER