Paralel paranoyası sonunda bunu da yaptırdı!

Antalya'da savcılığın ret cevabına karşı 3.Sulh Ceza Hakimi'nin talimatıyla evinde arama yapılan Rasanet Gençlik Vakfı Başkanı Hasan Yılmaz'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Paralel paranoyası sonunda bunu da yaptırdı!

Sabah saatlerinde 10'dan fazla sivil polisin evine geldiğini belirten Yılmaz, “Yatakların altına, çekmecelere, kitaplarımın tamamına baktılar. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kitaplarını arıyorlarmış. Onların bütün hepsini aldılar tutanak yaptılar.” şeklinde konuştu. Yılmaz,  “Said Nursi Bedüizaman'ın kitaplarını da tutanak yapın onları da çok okuyorum." dediğini aktardı. Polis, evde Risale-i Nurlar'dan alınan notları, Hasan Yılmaz'ın gazetelerde çıkmış beyanlarını, vakıfta yaptığı konuşmaların metinleri de delil diye kayda aldı.

AVUKAT OĞLU: KUR'AN'I, Cevşeni, Necip Fazıl'dan notları aldılar

Hasan Yılmaz'ın avukat olan oğlu Ammar Yılmaz, babasının kendisini 09.30 gibi aradığını, kendisinin eve geldiğinde polisin evi aramaya başladığını belirterek, “Bunun hukuka uygun olmadığını söyledim. Beklemeleri gerektiğini ifade ettim.” dedi. Yılmaz evde yaşanılanları, “Bütün dolapları, çekmeceleri, yatakaların altlarını eroin, esrar arar gibi arama gerçekleştirdiler. Bundan ciddi anlamda üzüldük.” diyerek, “Tüm Fethullah Gülen kitaplarını toplamaya başladılar. Cevşeni ve Kuran'ları aldılar. Babamın içine yazmış olduğu notları aldılar. Necip Fazıl'dan yazdığı şiirleri notları aldılar. İlk başta bunların hepsini götüreceklerini söylediler: Bizde bunların bandrollü ederler ve cdler olduğunu iletince ‘Götürmenizin hiçbir anlamı yok. Götürecekseniz  o zaman Kuran'ı Kerim'i de götürmeniz lazım.' dedim. Bunları söyleyince kitapları bıraktılar. Tamamen bir algı operasyonu. Tamamen korkutma ve sindirme üzerine kurulu bir operasyon.” diye açıkladı.

Avukat Ammar Yılmaz yapılan baskınla ilgili şunları söyledi: “Şikayet olduğunu söylüyorlar. Ben bugüne kadar ‘Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma'ya şahit olmadım. Bu şekilde bir aramaya hiç şahit olmadım. Necip Fazıl şiirini bile suç unsuru olarak tutanak altına alıp emniyete götürmelerine anlamak mümkün değil. Yapılan işler hukuksuzdur. Bizde kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Yaptığımızın bir yanlış olmadığını düşünüyoruz. Babamın veremeyecek bir hesabı olmadığını düşünüyorum. Kasadaki tüm evrakları teker teker not aldılar. Babamın kötü günde tuttuğu paraları dahil tek tek seri numaralarını tutup yazdılar.”

VAKIF BAŞKANI HASAN YILMAZ: HEPSİNİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

“Suç bulup bizi hapise attırmak istiyorlar, biz bunların hepsini Allaha havale ediyoruz.” diyen Vakıf Başkanı Yılmaz, yaşanan baskı ve zulme şu cevabı verdi: “40 yıldan fazla vakıf hizmetimiz var. Hiçbir suçumuz yokken suçlu pozisyona sokup bize eza etmek istiyorlar. Hiçbir şeyden çekindiğimiz yok. Hiçbir suçumuz yok. Her şeyi kanunların getirdiği gerekçeyle yapmışızdır. Çok şükür malımız mülkümüz vardır. Bu uğurda da bu mallarımızı kullanmaya her zaman hazırız. Bundan dolayı da bir suç varsa her zaman çekmeye hazırız.”  


POLİS BASKINA MUHTARLA GELDİ

Polisin eve Yeşilbahçe Mahallesi Muhtarı Mehmet Nurettin Eyiler ile birlikte gelmesi dikkat çekti. Muhtarın bir operasyonda görev alması bugüne kadar pek rastlanan durum değil. Muhtarın baskında nasıl bir görev aldığı da bilinmiyor. Polis arama sonrası muhtarı da alarak evden ayrıldı.

KAPICI, 6 AY ÖNCE POLİSİ TERSLEMİŞ: BU KADAR KÖTÜ İNSAN VARKEN HASAN ABİYİ Mİ SORMAYA GELDİNİZ?

Polisin 6 ay önce de gelip kendisini kapıcılarına sorduğunu söyleyen Yılmaz o gün yaşananları şöyle antattı: “Ne iş yapar, kaç çocuğu var?” gibi sorular sormuşlar. Kapıcımız, ‘Niye soruyorsunuz? Hasan abi bizim apartmanımızda en çok sevdiğimiz bir insan. Bu kadar kötü insan varken Hasan Abi'yi mi sormaya geldiniz?' demiş.” 
<< Önceki Haber Paralel paranoyası sonunda bunu da yaptırdı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER