Antalya'da 2 insan kaçakçısı ile 16 Suriyeli yakalandı


Göçmenlerin Antalya üzerinden yurt dışına çıkışında artış olması jandarmayı harekete geçirdi. İnsan kaçakçılarına yönelik çalışmalarını sıklaştıran jandarma Kaş ilçesinde 2 kaçakçıya suç üstü yaptı. Kaçakçılarla birlikte 16 Suriyeli yakalandı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde göçmen kaçakçılığı ve yasadışı çıkış olaylarında artış meydana gelmesi üzerine yabancı uyruklu şahısları Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine götürmeye çalışanlara yönelik çalışma başlattı. Organizatör olduğu tespit edilen M.Ç. ve A.K. isimli şahıslar takibe alındı. Kaş'ın Boğazcık Mahallesi Gelibolu mevkiinde düzensiz göçmenleri yasadışı yollardan Yunanistan'a götürme hazırlığı esnasında suçüstü yapılan M.Ç. ve A.K. isimli şüphelilerla birlikte 9'u kadın 7'si erkek toplam 16 Suriye uyruklu göçmen yakalandı. Yapılan aramalar sonucunda 1 adet minibüs, 1 adet otomobil, 40 adet can yeleği ve 7 adet bot şişirme pompası ele geçirildi.

Gözaltına alınan M.Ç. ve A.K. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Kaş Cezaevi'ne teslim edildi. Hakklarında adli ve idari işlem yapılan Suriyeliler ise tekrar mağdur olmamaları için İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinesinde kayıt altına alındıkları illere gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Antalya'da 2 insan kaçakçısı ile 16 Suriyeli yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER