Anketler 'muhalefet seçimi kabul etmemeliydi' diyor

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, seçmenin 'erken seçim' hakkındaki görüşlerini ortaya koyan bir anket yayımladı.

SHABER3.COM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Ağustos için yaptığı erken seçim çağrısının yarattığı tartışmaya Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici'den de anketli bir değerlendirme geldi.

Bahçeli'nin çağrısından önce yapılan araştırmayı yayınlayan Murat Gezici, muhalefetin erken seçim çağrısına olumlu yanıt vermesinin hata olacağı uyarısında bulundu.

Cumhuriyet'in haberine göre Gezici, “Sayın Erdoğan yakın dönemde yaşanan ekonomik sorunlar, terör ve Suriye' de yaşanan olaylar çerçevesinde 2019'da yapılacak seçimler konusunda risk görmektedir. Muhalefetin de talep ettiği bir erken seçimde bu konular gündemden düşecek ve iktidar partisi avantajlı konuma geçecektir” açıklamasında bulundu.

“Yakın dönemde yapmış olduğumuz kamuoyu araştırmalarında Türkiye halkının %77 sinin erken seçim istemediği görülmüştür” diyen Murat Gezici, “Seçmenin gündemini bir erken seçimden çok ekonomik sorunlar, terör ve güvenlik sorunları teşkil etmektedir” diye ekledi.

SEÇİM 2019'DA YAPILMALI DİYENLERİN ORANI YÜZDE 67.1

Gezici Araştırma Merkezi’nin anket çalışmalarında ise “Seçim 2019’da mı yapılmalı yoksa 2018’de erken seçim mi olmalı?” sorusuna seçmenin yüzde 67,1’i “2019’da yapılmalı” derken, yüzde 19,9’u ise erken seçimi savundu. Yüzde 13 ise fikrini beyan etmedi.

"ERKEN SEÇİM İKTİDARIN İŞİNE YARAYACAKTIR"

Murat Gezici, "Sayın Erdoğan yakın dönemde yaşanan ekonomik sorunlar, terör ve Suriye' de yaşanan olaylar çerçevesinde 2019' yapılacak seçimler konusunda risk görmektedir. Muhalefetin de talep ettiği bir erken seçimde bu konular gündemden düşecek ve iktidar partisi avantajlı konuma geçecektir. Bu dönemde muhalefetin seçmene yönelik olarak ekonomik sıkıntılar, ülke güvenliği, Suriye sorunu gibi konuları gündemde tutması gerekmektedir. Seçmen yakın dönemde 5 seçim görmüş ve ülkenin aktüel sorunlarına yönelik anlamlı bir cevap bulamamıştır.

Yakın dönemde yapmış olduğumuz kamuoyu araştırmalarında Türkiye halkının %77 sinin erken seçim istemediği görülmüştür. Seçmenin gündemini bir erken seçimden çok ekonomik sorunlar , terör ve güvenlik sorunları teşkil etmektedir" sözleri ile değerlendirdi.



<< Önceki Haber Anketler 'muhalefet seçimi kabul etmemeliydi' diyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER