Ankara'nın yeni ana muhalefeti Gökçek!

Ankara Belediye Başkanı Başkanı Mustafa Tuna ile selefi Melih Gökçek arasındaki hafriyat polemiğinin perde arkasında devam ettiği, Gökçek’in Tuna’yı bilgi edinme hakkı kapsamında resmi yoldan soru sorarak sıkıştırdığı öne sürüldü.

SHABER3.COM

Tuna’nın, belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin liradan 15 milyon TL’ye yükseltildiğini söylemesi üzerine Gökçek “Tuna’nın gelir mukayeseleri külliyen yalandır” çıkışını yapmıştı. Gökçek, Tuna’nın bu sözlerle kendisini ‘hırsız’ ilan ettiğini de önü sürmüştü. Tuna ise kimseyi hırsız ilan etmesinin söz konusu olmadığını ve hafriyat gelirinin yıldan yıla artabileceğini dile getirerek konuyu kapatmaya çalışmıştı.

Ancak son kulis bilgilerine göre Gökçek perde arkasında tartışmayı dolaylı yoldan sürdürüyor.

Hürriyet’ten Hande Fırat’ın bugünkü yazısına göre Gökçek bilgi edinme kanunu yoluyla Tuna’ya hafriyat konusunda dokuz soru sordu. Fırat şöyle yazdı: “Önce belediyenin aylık hafriyat gelirini sormuş. Bir diğeri ilginç soru ise Gökçek’in başkanlık dönemine uzanıyor. Gökçek sorusunda, ‘Hafriyat geliriyle ilgili kararda Meclis’te ben yoktum; ama Tuna vardı ve olumlu oy kullandı. Madem karşıydı buna, neden olumlu verdi?’ diyor.”

Fırat, Tuna’nın polemiği bitirmeyi amaçlayan son açıklamasının Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle yapıldığını da yazdı.
<< Önceki Haber Ankara'nın yeni ana muhalefeti Gökçek! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER