Ankara'da ilginç görüşme

Erdoğan'a hakaret içerikli şiir yazma yarışmasına katılan ve birinci olan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson Beştepe'deki Saray'da ağırlandı

Vatandaşı davaya boğan kişi, kendisine özel küfürlü şiir yazanı da sarayda ağırladı

2 gündür Türkiye’de temaslarda bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi.
 
Boris Johnson, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme sonrası Külliye'ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boris Johnson'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.
 
ERDOĞAN'A HAKARET YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLMUŞTU

Bu arada, 19 Mayıs 2016’da, İngiltere'de yayımlanan haftalık “The Spectator” dergisinin yazarlarından Douglas Murray, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli şiir yarışması” düzenlemişti. Douglas Murray, beş mısralık şiir yarışmasını, dönemin Londra Belediye Başkanı, şimdiki Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın kazandığını duyurmuştu.
 
Douglas Murray şiir yarışmasını, Erdoğan'ı ve komedyen Jan Böhmermann hakkında soruşturma açılmasına izin veren Almanya Başbakanı Angela Merkel'i protesto etmek için açmıştı.
 
Jan Böhmermann 31 Mart'ta Almanya devlet televizyon kanalı ZDF'de yayımlanan programında, Erdoğan'a hakaretler içeren bir şiire yer vermişti. Böhmermann, Alman Ceza Yasası'nın 103. maddesi uyarınca‚ yabancı devlet adamına ya da organına hakaret suçundan yargılanıyor. 

ŞİİR

''There was a young fellow from Ankara
Who was a terrific wankerer
Till he sowed his wild oats
With the help of a goat
But he didn’t even stop to thankera.''
<< Önceki Haber Ankara'da ilginç görüşme Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER