Ankara ve Diyarbakır saldırılarına öfke yağıyor


Ankara ve Diyarbakır saldırılarına toplumun her kesiminden tepki yağıyor. Saldırılara tepki gösterenler; başta hükümet olmak üzere yaşanan her iki acı olayda da sorumluluğu ve ihmali olan görevlileri istifaya davet ediyor.

Ankara saldırısına Batı Akdeniz'den de öfke yükseldi. CHP Antalya İl Başkanlığı'ndan yayınlanan taziye mesajında; Başkent Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelini taşıyan servis araçlarına yönelik bombalı saldırı ile terör örgütü tarafından Diyarbakır'da askeri araçların geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırı kınandı. "Terörü besleyen, bundan medet umanları şiddetle lanetliyoruz." denilen açıklamada, "Türkiye'nin kalbi, Ankara'nın göbeğinde Meclis'in ve kuvvet komutanlıklarının olduğu en güvenlikli bölgede yaşanan terör eylemi, AKP hükümetinin bu saldırılar karşısında hiçbir önlem almadığını bir kez daha gözler önüne koymuştur. Ülkemizde yaşayan yurttaşlarımızın can güvenliği kalmamıştır. Ülkeyi yönetebilme kabiliyetini kaybeden AKP hükümetinin tek aldığı önlem ise her zaman ki gibi televizyon ve gazetelere yayın yasakları getirmek, sosyal medyayı kısıtlamak olmuştur. İstihbarat zafiyeti içerisinde olan AKP hükümeti derhal istifa etmelidir." ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin 'çok ciddi bir terör saldırısıyla' karşı karşıya olduğunu ifade eden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da açıklamasında, her iki saldırıyı da şiddetle kınayıp, lanetledi. Günaydın, "Bu yaşanan terör olayları karşısında milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacak, hiçbir terör örgütü ve işbirlikçileri amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu hain saldırılarda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve aziz vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyor, yaralılara ise acil şifa dileklerimi iletiyorum." dedi.

"SORUMLULAR DERHAL İSTİFA ETMELİ"

Eğitim İş Antalya Şubesi'den yapılan açıklamada da şöyle denildi: "Ankara'nın göbeğinde, hükümetin, Meclis'in, Genelkurmay'ın ve kuvvet komutanlıklarının bulunduğu, sözde en güvenlikli yerde çok büyük bir terör saldırısı meydana geliyor, ülkeyi yönetebilme kabiliyetini kaybeden hükümetin aldığı en önemli önlem yayın yasağı. Sorumlular derhal istifa etmelidir. Sorumlular emperyalizm ile emperyalizmin bölgedeki taşeronları ve işbirlikçileridir. Ulusumuz bunları tanımaktadır. Değerlendirmelerimizi bu gerçekler doğrultusunda yapmakta fayda bulunmaktadır. Ulusumuzun birliğini örseleyen provokatif durumlardan kaçınarak demokratik tepkilerimizi göstermek bizim sorumluluğumuzdur. Eğitim İş olarak; öncelikle terörü şiddetle kınıyoruz. Yaşamını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz."

"KAYGILIYIZ"

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok ise her türlü terör saldırısını lanetlediğini ifade ederek, Türkiye'nin çok zor günlerden geçtiğini, yaşananların insanımızı 'kaygılandırdığını', devletin bir an evvel teröristlere ve destekçilerine gereken cevabı vermesini istedi. Ülkenin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğe 'çomak sokmaya çalışan habis beyinlerin' hakkından gelinmesini isteyen Sevimçok, Türkiye'nin birlik ev beraberliğini kimsenin bozamayacağının altını çizdi.

"DERİN ÜZÜNCÜ İÇİNDEYİZ"

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ndan yapılan açıklamada da son günlerde artan terör olaylarının milletimizi derin üzüntüye boğduğu belirtilerek, "Akdeniz Üniversitesi olarak bizler de ülkemizin huzur ve refah ortamını bozmaya yönelik bu elim terör saldırılarının üzüntüsü içindeyiz. Bu tür haince saldırılardan medet bekleyen vatan hainleri hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, aynı saldırıda yaralanan Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara ve Diyarbakır saldırılarına öfke yağıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER