Ankara Üniversitesi'nin 40 yıllık ‘İnsan Hakları Merkezi’ kapatıldı

Ankara Üniversitesi'nin (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) bünyesinde çalışma yürüten İnsan Hakları Merkezi (İHM) kapatıldı.

SHABER3.COM

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin İnsan Hakları Merkezi kapatıldı. Kapatma haberini akademisyen Kerem Altıparmak sosyal medya hesabı Twitter üzerinden duyurdu. Altıparmak paylaşımında, "21 yıl önce kapısından ilk kez girdiğim, 40 yıl hizmet vermiş Türkiye akademisinin yüz akı SBF İnsan Hakları Merkezi kapatıldı. Tabelasını kendi ellerimizle söktük. İnsan hakları mücadelemiz tabii ki bitmedi, her zaman doğruyu savunacağız!" dedi.

İnsan Hakları Merkezi 1978 yılında kurulmuştu

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren İnsan Hakları Merkezi (İHM), 1978 yılında kurulmuştur. İHM ilk etkinliğini, 1979 yılında, sekiz ülkenin (Bulgaristan, Irak, İran, Romanya, SSCB, Suriye, Yugoslavya ve Yunanistan) uzmanlarının katılımıyla düzenlediği bir uluslararası bilimsel toplantı ile gerçekleştirmiş ve anılan ülkelerin üniversiteleri arasında insan hakları alanındaki işbirliğinin geliştirilmesine katkı yapmıştır. İHM daha sonra, UNESCO’nun desteğiyle, 1980 yılında “İnsan Hakları Eğitimi Sorunları ve Uluslararası Kuruluşların Rolü” başlıklı bir Kolokyum gerçekleştirmiştir.
<< Önceki Haber Ankara Üniversitesi'nin 40 yıllık ‘İnsan Hakları... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER