Ankara kulislerinde konuşulan Saray'ın garip uygulaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan göreve geldikten sonra Bakanlar Kurulu’na başkanlık etti. Bunun yanısıra bakanlık müsteşarlarını da Saray’a çağırdığı iddia edildi.

Ankara kulislerinde konuşulan Saray'ın garip uygulaması

Millet Gazetesinden Mutlu Çölgeçen'in haberine göre, Başbakan Davutoğlu’nun bilgisi dışında bakanlarla doğrudan görüşmeler yapan Saray'ın bakanların bilgisi dışında da bakanlık müsteşarları ile zaman zaman bir araya geldiği ileri sürüldü. Ankara kulislerindeki bilgiye göre göreve geldiği günden bu yana Başbakan Davutoğlu’nun bazı icraatlarından memnun olmayan Erdoğan, bakanları sürekli olarak AK Saray’da ağırlıyor. Saray ile sürekli görüşen bakanlar arasında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Maliye Bakanı Mehmet ŞimşekÇevre Bakanı İdris GüllüceEkonomi Bakanı Nihat Zeybekçi,  Gençlik Spor Bakanı Çağatay Kılıç,  Adalet Bakanı Kenan İpek, Gümrük Bakanı Nurettin Canikli,  Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ ve  İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ile görüşüyor.

ÜÇ BAKANA MESAFE

Erdoğan’ın son dönemlerde Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik ciddi mesafe koyduğu belirtildi. Saray’dan alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bununla da yetinmiyor.

GÖLGE BAKANLAR

Özellikle bürokrasi işleyişini yakından takip etmek için bakanlık müsteşarları ile yakından takip ediyor. İddiaya göre müsteşarın organizasyonunu bizzat İçişleri eski Bakanı Efkan Ala yapıyor. Toplantılar bazen geniş katılımlı olduğu gibi gruplar halinde de gerçekleştiriliyor. Bunun yanında Saray, müsteşarlarla birebir toplantılar yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Müsteşarı Faruk Özçelik , Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Sanayi Bakanı Müsteşarı Ersan Aslan, Hazine Müsteşar Vekili Cavid Dağdaş ve  Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir de Saray ile sürekli görüşen isimlerden.

HAKAN FİDAN'A SINIRLAMA

Erdoğan’ın AK Saray’da sürekli olarak ağırlığı bakanlık müsteşarları arasında yer almayan isimler arasında Milli Savunma Bakanı Müsteşarı Korgeneral Sezai Bostancı yer alıyor. Bunun yanısıra Erdoğan’ın önce AKP adaylığı için istifa eden sonra görevine geri dönmek zorunda kalan Milli İstihbarat Müsteşarı Hakan Fidan’la sadece  “Devlet Günü” çerçevesinde haftada bir  görüşüyor.

BAŞBAKAN RAHATSIZ


Bu arada Başbakan Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini aşıp görüşmeler yapmasından çok rahatsız olduğu belirtildi. Davutoğlu’nun bu tepkisini bazen bakanlara dile getirdiği kaydedildi. Davutoğlu’nun ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez üzerinden devam eden israf tartışmalarından rahatsız olarak bir genelge yayınladığı da öğrenildi. Bu genelgeye Saray’dan tepki gösterildiği de, kulis bilgileri arasında yer alıyor.
<< Önceki Haber Ankara kulislerinde konuşulan Saray'ın garip uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER